Massejuks på skoleeksamen i India

Familie og venner i India risikerte liv og lemmer da de klamret seg fast utenfor den fem etasjers høye skolebygningen for å stikke jukselapper inn vinduene til elevene.

Familie og venner henger bokstavelig talt utenfor skolebygningen i India der de sender inn jukselapper til elevene inne i bygget.

Den oppsiktsvekkende mobilvideoen av det storstilte eksamensjukset i delstaten Bihar spres nå på internett.

Den oppsiktsvekkende mobilvideoen av det storstilte eksamensjukset i delstaten Bihar spres nå på internett.

Utdanningsmyndighetene beskyldes for å ikke ta massejukset på alvor. Liknende hendelser skal også ha skjedd andre steder i staten, men skolemyndighetene benekter at det er tilfellet.

– Dersom elevene jukser, vil de ikke lykkes i livet, men noe slikt foregår ikke i mitt senter. Her utfører vi rolige og juksefri eksamener, hevder Vishwanath Kumar ved Mulkzada Singh High School overfor Reuters.

Legger skylda på familie og venner

Ifølge lokale medier skal man også ha sett at polititjenestemenn har tatt imot bestikkelser fra personer, slik at de skal slippe dem inn i eksamenslokalene for å levere ark med ferdige eksamenssvar

Delstatens utdanningsminister P.K. Shahi innrømmer at de har fått meldinger om at jukset foregår flere steder. Han legger skylda på elevenes familier for å gjøre eksamen urettferdig.

– Det er flere enn 1,4 millioner elever som tar denne eksamenen, og over 11000 eksamenssentre i delstaten. Dersom tre, fire personer hjelper én elev, betyr dette at det er totalt seks-sju millioner personer som er involvert i å hjelpe elevene med å jukse. Er det myndighetenes ansvar alene å gjøre noe med dette, svarer han retorisk.

Ifølge lokale medier skal mer enn 500 elever ha blitt utvist etter å ha blitt fersket i juks.

SISTE NYTT

Siste nytt