Mange drept i angrep mot landsby i Kenya

Minst 48 mennesker ble drept og mange ble såret da rundt 50 militante islamister stormet en landsby på kysten av Kenya søndag.

Utbrent bil utenfor politistasjonen i Mpeketoni i Kenya

STORE ØDELEGGELSER: En utbrent bil står igjen utenfor politistasjonen i Mpeketoni, etter det voldsomme angrepet fra Al-Shabaab.

Foto: STRINGER / Reuters

– Det er trolig Al-Shabaab som står bak angrepet i landsbyen Mpeketoni, sier en talsmann for den kenyanske regjeringshæren.

To hoteller, en bank og en politistasjon var blant målene da de militante angrep med skytevåpen og minst en sprengladning.

– Hittil har vi samlet 48 døde, inkludert en politimann, og fraktet dem til likhuset, men vi leter fortsatt etter flere, opplyser en talsmann for politiet i Mpeketoni.

Mistet brødrene

Angrepet startet søndag kveld, på et tidspunkt da kafeer og restauranter var fullpakket med mennesker som fulgte med på VM i fotball.

– De var omtrent 50 stykker, tungt bevæpnet og plassert i tre biler. De hadde med Al-Shabaab-flagg og ropte «Allahu Akbar», sier Benson Maisori, fra de lokale myndighetene, til AFP.

John Waweru, som bor i Mpeketoni, sier til BBC at to av brødrene hans ble drept i angrepet.

– Angriperne kom rundt klokken ni om kvelden. Jeg hørte de ropte og skjøt rundt seg. Jeg mistet to av brødrene mine, men jeg kom meg unna og løp hjem og låste døren, forteller han.

Siste i rekken

Den somaliske islamistgruppen har gjennomført en rekke angrep og terroraksjoner i Kenya siden 2011, da kenyanske styrker krysset grensa for å gi somaliske regjeringsstyrker en hjelpende hånd.

I september i fjor ble 67 mennesker drept i terrorangrepet mot kjøpesenteret Westgate i Nairobi, mens tre personer ble drept og 86 ble såret da to bomber eksploderte på en bussterminal i den kenyanske hovedstaden i begynnelsen av mai.

Populær blant turister

Mpeketoni ligger langs hovedveien som går langs kysten, rundt 30 kilometer fra øya Lamu, og er et travelt handelssentrum i området.

Landsbyen er også populær blant turister og står oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Det er ikke kjent om det er turister blant de drepte eller sårede etter angrepet. Situasjonen i landsbyen var i morgentimene mandag rolig.

Mpeketoni, Kenya

SISTE NYTT

Siste nytt