Hopp til innhold

Grusomme scener i Syria

Også mandag har over hundre mennesker i Syria mistet livet. Flere barn var blant dødsofrene i ett enkelt flyangrep.

Syria

Sivilie er i ferd med å begrave et barn som mistet livet sitt etter flyangrepet mandag i byen Al-Bab i provinsen Aleppo.

Foto: ACHILLEAS ZAVALLIS / Afp

Syria

Denne gutten er blant de skadde etter flyangrepet mandag i byen Al-Bab i provinsen Aleppo. Han får behandling ved det primitive feltsykehuset i byen. Bare i august mistet over 5000 mennesker livet i Syria.

Foto: ACHILLEAS ZAVALLIS / Afp

Ifølge opposisjonelle aktivister har regjeringsstyrkene begått nye massakrer på sivile. Regimet bruker tunge våpen mot sin egen befolkning, i byen Al-Bab i provinsen Aleppo døde flere enn 25 mennesker i et flyangrep mandag. Blant dødsofrene var det også barn og kvinner.

Nyhetsbyråbilder viser blodige lik blant dem flere barn. Byen som i stor grad har vært kontrollert av opprørere, har de siste ukene blitt angrepet hardt av regjeringsstyrkene, ifølge BBCs korrespondent på stedet.

Opposisjonsgruppen De lokale koordinasjonskomiteen har sendt ut bilder som viser stabler av døde mennesker i Huzza, forstaden til den syriske hovedstaden Damaskus.

Jevner hus og butikker med jorden

Også i Tawahin-distriktet i Damaskus er det rapportert om at regjeringsstyrker jevner hus og bygninger med jorden med bulldosere, noe aktivister kaller en «kollektiv straff» for å ha protestert mot president Bashar al-Assad.

– Bulldoserne ødelegger hus og butikker, innbyggerne bor i gatene, sier en kvinne til Reuters.

– Dette er første gang vi ser en systematisk kampanje som består i å jevne hus og butikker med jorden ved hjelp av bulldosere i Damaskus-området, sier opposisjonsaktivist Rami al-Sayyed.

August skal ha vært den blodigste måneden i Syria hittil, med over 5500 drepte, ifølge den London-baserte aktivistgruppen, Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Opprøret mot president Bashar al-Assad og hans regime brøt ut i mars i fjor. Ifølge aktivister har minst 20.000 mennesker mistet livet siden da.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Syria

Sivile går like ved en bygning som ble ødelagt i flyangrepet i Al-Bab i Aleppo mandag.

Foto: YOUSSEF BOUDLAL / Reuters

– Syria nærmest en umulig oppgave

FNs og Den arabiske ligas nye Syria-utsending Lakhdar Brahimi ser svært pessimistisk på arbeidet han har foran seg. Oppgaven er nærmest umulig, sier Brahimi.

Brahimi har overtatt vervet som Syria-utsending etter tidligere generalsekretær i FN Kofi Annan. Han sa mandag at han ser få utsikter til en snarlig løsning på borgerkrigen i Syria.

– Jeg går til oppgaven med åpne øyne og uten illusjoner, sa Brahimi i et intervju med BBC i New York.

SISTE NYTT

Siste nytt