NRK Meny
Normal

Blindpassasjerer havnet i militærleir

En gruppe ulovlige innvandrere er avslørt i Storbritannia, etter at de snek seg med en britisk militæravdeling som var på vei hjem fra Kosovo.

Calais

Hvert år strømmer hundrevis av innvandrere til den franske havnebyen Calais. Der venter de på en mulighet til å krysse Den engelske kanal.

Foto: Elsebutangen, Kjetil / SCANPIX

De fem mennene skjulte seg i avdelingens biler.

Topp sikret militærbase

De ble oppdaget på militærbasen Duke of Gloucester Barracks i det sørvestlige England tidligere denne uken og overlevert til politiet, opplyste forsvarsdepartementet i London torsdag.

Sikkerheten ved basen skal ikke ha vært i fare, ble det sagt, men britiske hærledere skal ha gått i fistel over sikkerhetsmanglene ved den sikre militærbasen som brukes til å flytte soldater, våpen og kjøretøy til Irak og Afghanistan.

De fem mennene skal stamme fra India, Afghanistan og Iran og være i alderen fra 15 til 26 år. Politiet tror de gjemte seg i de militære lastebilene mens bilene sto i havna i Calais i Nord-Frankrike og ventet på ferje til England.

- Fem fornøyde farere

To av snikpassasjerene ble funnet i lastebilene da soldater losset av bilen, mens de tre andre først ble funnet etter at politi og hunder ble kalt inn i letingen.

- De så alle ganske joviale ut, og de var fornøyde alle fem. De virket ikke bekymret over at de hadde havnet i en militærleir, forteller kaptein Giles Cutter til avisen the Sun.

Blindpassasjerene fikk vann og mat og ble siden arrestert av politiet i Gloucestershire, som overleverte dem til imigrasjonsmyndighetene på onsdag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt