Hopp til innhold

Frankrike etterlyser terrormistenkt mann bosatt i Norge

Tre menn som er mistenkt for å stå bak et angrep på en restaurant i Paris i 1982 er etterlyst. En av dem er bosatt i Norge, de to andre i Jordan og Palestina.

Angrep Goldenberg

Restauranten som ble angrepet lå i rue de Rosiers, i det jødiske området i Paris.

Foto: JACQUES DEMARTHON / Afp

Angrep Goldenberg

De to menneske skjøt rundt seg inne i restauranten.

Foto: JOEL ROBINE / Afp

Ved lunsjtider den 9 august 1982 ble det kastet en granat inn i restaurant Goldenberg i rue de Rosiers, i det jødiske kvartalet Les Marais. To menn gikk inn i restauranten og begynte å skyte.

Før de forsvant fra stedet, kastet gjerningsmennene en ny granat. Deretter skøt de rundt seg på gaten, før de forsvant i en av de trange smågatene i området.

Seks mennesker ble drept og 22 såret.

Internasjonal arrestordre

I dag, nesten 33 år etter angrepet, etterlyser franske myndigheter tre menn, melder den franske radiokanalen RTL. Det er sendt ut en internasjonal arrestordre på de tre.

Ifølge ukemagasine Paris Match er det en 56-år gammel norsk statsborger som bor i Norge som nå etterlyses. Han og en 60-åring fra Jordan er mistenkt for å være drapsmennene.

Den tredje etterlyste er mistenkt for å ha hjulpet de to.

Terroristen Abu Nidal skal ha stått bak angrepet. De franske etterforskerne mente bakgrunnen var fiendskap mellom Nidal og PLO-leder Yasser Arafat, som Frankrike forsøkte å bistå på den tiden.

Til Norge i 1991

Ifølge Paris Match kom 56-åtingen ti Norge i 1991 sammen med ektefellen og fire barn. Han skal fortalt norske immigrasjonsmyndigheter at han hadde vært medlem av PLO i Syria.

Vitnet som siteres i saken knytter 56-åringen til Abu Nidal, men selv avviser han enhver befatning med Nidal.

Ukeavisen skriver at han sverget på at han ikke hadde blod på hendene og at han fikk norsk statsborgerskap i 2002.

SISTE NYTT

Siste nytt