NRK Meny
Normal

Vinterstormen «Hercules» kan ramme over 100 millioner amerikanere

Et kraftig uvær med snøstorm og sterk vind er på vei inn over det nordøstlige kysten av USA. Vinterstormen «Hercules» kan få konsekvenser for over 100 millioner amerikanere.

Amerikanske meteorologer frykter at snøstormen vil føre til store problemer for bilistene, togtrafikken og ikke minst flytrafikken.

– Vinterstormen «Hercules» vil slå til mot det nordøstlige området i løpet torsdag kveld (amerikansk tid). Kraftige vindkast, kombinert med snø vil føre til dårlig sikt og farlige veier, sier meteorolog Chris Dolce til The Weather Channel.

Ber folk holde seg inne

Snø har allerede begynt å falle i deler av delstatene New York og Massachusetts. I Boston er det ventet opptil 35 centimeter snø, i tillegg til kraftig vind. I Massachusetts er det ventet sprengkulde med temperaturer helt ned mot 32 kuldegrader.

Bostons ordfører, Thomas Menino, har erklært unntakstilstand på grunn av stormen. Skolene er stengt frem til mandag og det er parkeringsforbud i sentrumsområdet i byen.

Også i New York og New Jersey er det erklært unntakstilstand og flere offentlige kontorer i de to delstatene vil holde stengt fredag.

Guvernøren i New York, Andrew Cuomo, ber innbyggerne være forsiktige og aller helst holde seg inne.

– Vær så snill, hold dere inne og hold dere unna bilene deres. Hvis du ikke må gå ut, ikke gjør det, sier byens nye ordfører Bill de Blasio.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

Vinterstormen Hercules fører med seg mye snø
Foto: Mike Groll / Ap

1900 flyavganger innstilt

Snøfallet har allerede ført til store problemer i trafikken. I delstaten Michigan har snøværet fått skylden for rundt 200 bilulykker ute på de glatte veiene, melder nyhetsbyrået RT.

Minst 1900 flyavganger har blitt innstilt og over 4000 flyavganger har blitt forsinket på grunn av uværet. Chicago O'Hare (592 innstillinger), Newark (347 innstillinger) og Boston flyplass (245 innstillinger) er blant de flyplassene som er hardest rammet, skriver USA Today.

Det er ventet at forsinkelsene vil spre seg til andre deler av landet og verden, ettersom flyplassene i New York City- området er viktige knutepunkter for alle de største flyselskapene.

Flyplassene forbereder seg nå på å ta hånd om passasjerer som ikke kommer seg videre.

Kan påvirke norske flyvninger

SAS har landet med tre Airbus-fly på Newark flyplassen torsdag kveld norsk tid, opplyser informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen.

– Vi planlegger avgang på returen for samtlige av dem til normal tid. Disse går til henholdsvis Oslo, Stockholm og København, sier Johansen.

– Hvis uværet treffer slik det spås, vil det dessverre kunne påvirke våre flyvninger mellom New York og Skandinavia, sier Lasse Sandaker-Nielsen, informasjonssjef i Norwegian.

– Det er for tidlig å si noe konkret om eventuelt omfang nå i kveld, så det må vi komme tilbake til, sier Sandaker-Nielsen til NRK.no.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt