NRK Meny
Normal

Flere sivile drept på luksushotell

Røyken steg onsdag fortsatt til værs fra et luksushotell i Kabul etter at det ble angrepet av en gruppe væpnede menn og selvmordsaksjonister kvelden før.

Video a3ba8a00-649b-4183-9e46-067d34b1e825.jpg

NETT-TV: Politiet har tatt oppstilling utenfor luksushotellet i Kabul.

Minst 11 sivile ble drept i et angrep mot Intercontinental Hotel i Kabul og 12 såret. Alle de tre angriperne ble også drept i angrepet, som varte i fem-seks timer og som Taliban påtok seg ansvaret for.

Afghansk politi gjennomsøkte onsdag morgen hotellet rom for rom på leting etter flere døde eller gjenværende angripere.

Tre av angriperne ble skutt og drept på taket av hotellet etter at et amerikansk helikopter fra ISAF-styrken ble innkalt for å hjelpe til med å knuse angrepet, og flere av de andre sprengte seg selv i lufta inne i bygningen.

En halv time senere opplyste Sediq Sediqqi, talsmann for det afghanske innenriksdepartementet, at alle angreiperne nå er drept.

Han sa ved midnatt norsk tid at to av angriperne fremdeles skjøt mot sikkerhetsstyrkene og soldater fra hæren fra taket. Angrepet skal ha begynt like før klokken 20 norsk tid da gjestene ved hotellet skulle spise middag i restauranten.

Alle de drepte var afghanske borgere, de fleste av dem ansatte ved hotellet.

Evakuerer gjestene

Nyhetsbyrået AP opplyser at det ble hørt en kraftig eksplosjon etterfulgt av flere skuddsalver inne på hotellet.

Politiet opplyste tirsdag at minst tre av selvmordsbomberne sprengte seg selv i luften, ifølge BBC.

Angrep mot The Intercontinental hotel i Kabul

Kabul Intercontinental Hotel er blant de mest populære blant utenlandske gjester i den afghanske hovedstaden.

Foto: MASSOUD HOSSAINI / Afp

En rekke afghanske provinsledere befant seg på hotellet i forkant av et møte i morgen, opplyser NBC News.

Ifølge BBC ble ingen av hotellets gjester drept i angrepet, og politiet sier at ingen utlendinger var blant ofrene.

– Operasjonen er slutt, alle angriperne er drept, sa talsmann for Afghanistans innenriksdepartement, Siddiqi Siddiqi, i 3-tiden natt til onsdag.

Taliban tar ansvaret

– Jeg så mellom fem og seks bevæpnede menn i sivile klær som begynte å skyte i det de kom inn på området, forteller øyenvitnet Sayed Hussain til AFP. Han forteller at terroristene og politiet skjøt mot hverandre i cirka 15 minutter før det kom en stor eksplosjon.

Taliban skal i en telefonsamtale til AP ha tatt på seg skylden for angrepet.

Zabihullah Mujahid som er talsmann for terrororganisasjonen, sier angrepet er rettet mot utenlandske gjester ved hotellet.

Støre har reist hjem

Luksushotellet er ett av Kabuls mest populære og blir blant annet brukt av utlendinger og statspersonligheter som besøker landet.

Sikkerheten ved luksushotellene i byen ble kraftig skjerpet etter angrepet på Serena Hotel i 2008 da sju mennesker ble drept, blant andre den norske journalisten Carsten Thomassen. Den gang tok talibankrigere forkledd som politifolk seg inn på hotellområdet.

Ifølge norsk UD er det ingen norske politikere som befinner seg i Kabul. Jonas Gahr Støre var i går i landet for samtaler med president Hamid Karzai, men er nå tilbake i Norge.

En amerikansk tjenestemann sier til fjernsynsstasjonen NBC at det ikke er noe som tyder på at det er amerikankere blant de drepte og sårede.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt