NRK Meny
Normal

Flere drept i skyting i Gøteborg

Minst to personer er drept etter skyting i en restaurant i Göteborg, og dødstallene kan stige. Politiet tror det dreier seg om et gjengoppgjør.

Skyting på på Hisingen i Göteborg

Området er sperret av for tekniske undersøkelser.

Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT / TT NYHETSBYRÅN

Politiet fikk melding om skytingen klokken 22.23 onsdag kveld. Expressen skriver at den første alarmen skal ha blitt ringt inn fra en kro på Vårväderstorget i Hisingen i Göteborg.

– Skytingen skjedde inne på en restaurant på Vårväderstorget, bekrefter pressetalskvinne Jenny Widén til SVT.

Pressetalskvinne i politiet i Göteborg, Ulla Brehm, bekrefter overfor NRK at flere personer er drept. Personene skal ha blitt drept på stedet.

Hun kan ikke si hvor mange som er drept, men politiet frykter at antall drepte kan stige.

Åtte personer ble sendt til sykehus etter hendelsen. Det er ikke kjent hvor alvorlig skadd de åtte personene er.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «SVT om skyting på Hisingen» i nytt vindu

– Kom inn med kalasjnikov

Et øyenvitne forteller til Aftonbladet at han satt ved et bord i restauranten da skytingen begynte.

– Det kom inn to personer med kalasjnikov og begynte å skyte, sier øyenvitnet.

– Først fikk vi beskjed om at det var fem skadde, siden viste det seg at det var ytterligere tre. Vi har sendt totalt ti ambulanser til stedet. Akkurat nå kan jeg se at fem av dem er ved sykehuset og laster av skadde, sier Jack Söderberg i SOS Alarm, den svenske nødsentralen.

– Trolig gjengrelatert

En person som er ved Sahlgrenska sykehus sier at det er en spent stemning ved akuttmottaket, etter at flere av de skadde har vært der. Vitnet beskriver atmosfæren som anstrengt, og forteller at politiet har stor tilstedeværelse ved legevakten.

Göteborg

Det er fortsatt blod på bakken ved åstedet.

Foto: Roger Sevrin Bruland / NRK

Aftonbladets reporter ved åstedet melder at minst 20 politibiler er på åstedet, og at politiet går fra dør til dør i området.

– Vi er på plass og forsøker å skape oss et bilde av det som har skjedd, sier Jenny Widén, pressetalskvinne i politiet, til Aftonbladet.

En kvinne som bor på stedet forteller til avisen at politiet har sperret av hele torget, og at flere ambulanser er på plass.

– Vi har sperret av stedet for tekniske undersøkelser. Så vidt jeg vet har vi ikke pågrepet noen mistenkt ennå, sier Widén.

– Dette er ingen vanlig kriminalitet. Mye taler for at det er gjengrelatert, sier Göteborg-politiets pressetalskvinne Ulla Brehm.

Spent utenfor sykehuset

De åtte som ble skadd i skyteepisoden ble fraktet til Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Ved 1-tiden natt til torsdag hadde omlag 50 venner og slektninger av de skadde samlet seg utenfor akuttmottaket ved sykehuset.

– Det har vært en opprørt stemning, sier en politibetjent til Expressen.

Mange av de fremmøtte forlot stedet senere på natten.

Flere bilbranner

I løpet av onsdagskvelden har brannvesenet slukket minst tre bilbranner i Hisingen.

– For øyeblikket har jeg ingen indikasjon på at det er noen sammenheng mellom dette og skytingen, sier Widén til Expressen.

Expressen skriver at en mann ble funnet skutt utenfor en kro på Vårväderstorget 30. januar i år. Mannen hadde blitt skutt flere ganger i benet.

Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt