NRK Meny
Normal

Hetebølge, ni døde og hundretusener uten strøm i USA

Uvær har ført til at flere hundre tusen mennesker i området rundt USAs hovedstad Washington D. C. er uten strøm. Minst 12 personer har hittil mistet livet i ekstremværet.

Storm, store nedbørsmengder og høye temperaturer om hverandre har ført til store problemer for innbyggere i de østlige delene av USA de siste dagene.

Nyhetsbyrået AP melder lørdag kveld at ekstremværet har tatt livet av minst 12 personer. Den første omkomne var en kvinne som døde da et tre falt ned over huset hennes i delstaten Virginia, meldte fjernsynskanalen NBC News lørdag.

Flere av de 12 skal ha blitt drept etter å ha blitt klemt i hjel av trær som har falt under stormen, som kom etter flere dager med svært høy varme.

Voldsomme stormer

Innbyggere i området beskriver voldsomt uvær, som ofte har kommet brått på.

– Før jeg visste ordet av det var himmelen lyst opp av lyn, det blåste kraftig og store mengder regn skylte ned. Tre falt overende. Det var en storm som beveget seg raskt, men det var en skikkelig storm, sier en av innbgyggerne i Nord-Virgina til Reuters.

I West Virginia har guvernør Earl Ray Tomblin erklært unntakstilstand.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Ekstremvær i USA har gitt store ødeleggelser i USA de siste dagene. Videoen viser trær som har falt over biler i Nord-Virginia, og innbyggeres reaksjoner.

Ekstremvær i USA har gitt store ødeleggelser i USA de siste dagene. Videoen viser trær som har falt over biler i Nord-Virginia, og innbyggeres reaksjoner.

2 millioner uten strøm

De voldsomme tordenstormene har ført til store forstyrrelser i strømforsyningen, både til private husstander og til bedrifter, i området øst i USA.

Vindtopper opp i mot 130 kilometer i timen, samt mye lyn regnes som årsakene til at store deler av strømnettet i regionen er slått ut.

Mer enn to millioner mennesker har vært uten strøm, melder nyhetsbyrået Reuters. Hardest rammet var Maryland og Virginia, der henholdsvis 800.000 og 700.000 strømløse fredag. Flere av disse skal imidletid ha fått strømmen i løpet av helgen.

I Washington D.C. er 68.000 innbyggere uten strøm, og det er ikke ventet at denne vil komme tilbake før tidligst onsdag.

Varme dager uten aircondition

I enkelte deler av Maryland og Virginia kan ta det ta opp til fem dager å få strømmen tilbake. Det er svært dårlig nyheter for innbyggerne i regionen, ettersom det for tiden også er mget varmt i området.

Juni-rekorder har blitt brutt på rekke og rad, og fredag var det minst 40 grader i Washington, Atlanta og Louisville, melder National Weather Service. Det ventet lignende temperaturer i også i dagene som kommer.

Flere steder, deriblant Washington, har det i tilegg blitt innført vannrestriksjoner, etter at stormen har slått ut vannverkenes systemer for å filtrere vann.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt