Demokratenes stjerneskudd tatt med buksa nede på Twitter

Demokratenes stjerneskudd og kongressrepresentant Anthony Weiner krøp mandag kveld til korset og innrømmet å ha sendt sexbilder til unge jenter.

Anthony Weiner

Anthony Weiner blir beskrevet som en kommende stjerne i amerikansk politikk.

Foto: BRENDAN MCDERMID / Reuters

Forrige helg ble det sendt ut et bilde fra Weiners twitterkonto av en svært personlig art. Bildet ble sendt til den 21 år gamle studenten Gennette Cordova i Seattle.

Da Weiner ble konfrontert med bildet, nektet han kjennskap til hendelsen, og hevdet at twitterkontoen hans hadde blitt hacket.

Mandag ettermiddag endret han mening og inviterte til pressekonferanse på Sheraton Hotell i New York. Begrunnelsen for den plutselige pressekonferansen var trolig at ytterligere to kvinner gikk ut og hevdet å ha mottatt bilder fra politikeren.

– Det var jeg som sendte bildet

Anthony Weiner

Anthony Weiner måtte ta til tårene under dagens pressekonferanse, og beklaget sin oppførsel overfor sine aller nærmeste.

Foto: Richard Drew / Ap

Drøye 20 minutter etter at pressekonferansen hadde startet entret en tydelig berørt Anthony Weiner scenen. Da innrømmet han å ha sendt et nærbilde av seg selv i undertøy til ei kvinne gjennom mikrobloggtjenesten Twitter.

– For å gjøre det klart, bildet var av meg, og det var jeg som sendte det, sa han, ifølge New York Times.

Etter tilståelsen ba han kona, støttespillerne, kollegene og kvinna som mottok bildene om unnskyldning.

– Jeg har gjort en fryktelig feil som har såret de som betyr aller mest for meg, sa han, og la til at han skammer seg over å ha utvist så dårlig dømmekraft.

Bortforklaringene skyldtes ifølge Weiner at han fikk panikk da han ble konfrontert med bildene, og at han derfor løy og sa at kontoen hans hadde blitt hacket.

– Jeg har ikke vært ærlig

De fleste bildene det er snakk om ble sendt før han ble gift, men det skal også ha skjedd flere ganger etter at han giftet seg.

– Jeg har sendt flere uanstendige bilder i løpet av de siste årene, men jeg har aldri hatt fysisk kontakt med kvinnene, sa Weiner under pressekonferansen.

På pressekonferansen innrømmet Weiner at han har en forkjærlighet for nettsex, og innrømmet blant annet at han har utvekslet pikante bilder med minst seks kvinner gjennom nettsamfunnet Facebook. Det melder avisa Daily Mail.

– Jeg har gjort noen forferdelige feil, og jeg har ikke vært ærlig, sa Weiner.

Weinter understreket at han ikke kommer til å trekke seg som politiker. Det betyr trolig at han fortsetter kampen om borgermestervervet i New York etter Michael Bloomberg. Men dette er ikke første prioritet akkurat nå.

– Akkurat nå er det kona mi jeg tenker på, og ikke valget, sa han.

– Jeg elsker min kone

Weiner har heller ingen planer om å skilles fra kona, som fikk høre om hendelsen like før han innkalte til pressekonferansen.

– Jeg elsker min kone veldig høyt, og vi har ingen intensjoner om å skilles på grunn av dette. Jeg elsker henne og hun elsker meg, sa han til de frammøtte.

Da journalistene i salen etterlyste kona under mandagens pressekonferanse, svarte Weiner at hun ikke var til stede, og la til:

– Hun har gjort det klart at hun synes det jeg har gjort er svært dumt. Hun er veldig ulykkelig, og fortjener langt bedre enn dette. Det vet jeg.

Anthony Weiner og Huma Abedin

Her er Anthony Weiner og kona Huma Abedin avbildet i januar i år.

Foto: Charles Dharapak / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt