Hopp til innhold

Ble befruktet med feil egg

Amerikanske Carolyn Savage fikk maretittbeskjeden fra fertilitetsklinikken: Du bærer fram barnet til et annet par. I går fødte hun en sønn som hun vil gi til dem.

Carolyn Savage i sitt hjem i Sylvania, Ohio uker før termin.

Carolyn Savage i sitt hjem i Sylvania, Ohio uker før termin.

Foto: JD Poole / AP

Ekteparet Carolyn og Sean Savage fra Ohio i USA ønsket seg en lillebror eller lillesøster til søskenflokken på tre, skriver CNN.

Marerittet begynte i februar i år. Ti dager etter at Carolyn fikk satt inn et befruktet egg, skulle de få telefon med beskjed om hun var blitt gravid eller ikke. På ettermiddagen kom telefonen.

Ufrivillig surrogatmor

- Legene fortalte meg det i én setning: Carlyn er gravid, men vi satte inn feil egg, forteller Sean.

- Jeg visste ikke at det i det hele tatt kunne være mulig å gjøre. Jeg var i totalt sjokk, helt ute, sier han.

Resulatet var at Carolyn ufrivillig var blitt en surrogatmor for en annen familie.

- Han kom inn hvit som et laken, husker Carolyn.

- Du tuller, du tuller

- Han fortalte meg hva som var skjedd, jeg tror han repeterte det tre eller fire ganger. jeg bare svarte: Du tuller, du tuller. Jeg ropte at han skulle slutte å tulle, men det var ingenting i fjeset hans som indikerte at det var en spøk, sier Carolyn.

- Det var begynnelsen på en veldig vond og vanskelig tid for oss, sier Sean.

- Jeg tror aldri jeg har grått så mye i mitt liv. Det var et mareritt, på en måte følte jeg meg misbrukt og krenket, sier Carolyn.

År med problemer

Marerittet kom på toppen av ekteparets vanskelige år med mislykkede forsøk på å få barn og smertefulle spontanaborter. Bare den første fødselen til Carolyn hadde vært enkel, deres andre barn var prematurt og Carolyn ble rammet av livstruende komplikasjoner.

Etter ti år med forsøk, prøvde de med IVF, prøverørsmetode. Det lyktes Carolyn å bli gravid, en datter ble født som nå er 18 måneder gammel. Paret hadde ennå fem befruktede egg lagret på klinikken. På grunn av religiøs overbevisning nektet de å la de andre eggene gå til spille. De bestemte seg for at tre egg skulle settes inn i Carolyns livmor den sjette februar i år.

- Tragiske tilfeller som dette er ekstremt sjeldne, sier doktor David Adamson, tidligere president ved American Society for Reproductive Medicine.

- 100.000 befruktede egg settes inn hvert år i dette landet, sier han.

Tok et valg

Etter å ha fått det fatale budskapet, tok familien Savage en viktig avgjørelse:

De skulle ikke abortere fosteret, og de ville gi babyen til de rette biologiske foreldrene når det ble født.

- De valgte ikke dette heller, sier Carolyn om babyens biologiske foreldre, Shannon and Paul Morell fra Mitchigan. De har ikke har villet uttale seg til media.

Nedtellingen til fødselen har vært fylt av blandede følelser.

- Å gi fra seg babyen er et tap, jeg kan ikke si at det ikke er det. Men vi prøver å se det som en gave, som vi gir til noen andre. Men jeg kommer til å tenke på babyen ofte, om den har det bra og er frisk. Vi vil at han skal vite at vi ga ham bort fordi det var det riktige å gjøre, ikke fordi vi ikke ville ha ham, sier Carolyn.

Fødte en gutt

Familien har latt seg intervjue flere ganger i løpet av svangerskapet. I dag sender familien ut en pressemelding i forbindelse med at Carolyn fødte en guttebaby i går på St Vincent Mercy Medical Center in Toledo, Ohio i USA.

- Vår familie er dypt takknemlige for støtte og bønn fra så mange mennesker rundt om i verden. Vi vil også takke alt medisinsk personell som har hjulpet oss gjennom svangerskapet og fødselen.

- Vi vil gi våre hjerteligste gratulasjoner til familien Morell. Vi ønsker Paul, Shannon og deres to tvillingjenter og den nye lillebroren det beste når de nå fortsetter sine liv sammen, sier familien Savage.

SISTE NYTT

Siste nytt