NRK Meny
Normal

Beslagla «monsterkjøretøy» i Mexico

I Mexico har politiet beslaglagt to hjemmelagede stridsvogner som trolig er bygget for narkotikakartellene i landet.

Hjemmelagede pansrede kjøretøy utviklet for narkokartellene i Mexico

Dette hjemmelagede pansrede kjøretøyet er utviklet for narkokartellene i Mexico.

Foto: STRINGER/MEXICO / Reuters

Kjøretøyene vitner om en opptrapping av narkokrigen, mener det meksikanske politiet. De bruker betegnelsen «monster» om de nye kjøretøyene.

De to kjøretøyene ble oppdaget under et raid mot en narkotikabande nær den meksikanske grensen til USA lørdag, opplyser nyhetsbyrået AP.

Også tidligere har politiet i Mexico funnet lignende stridsvogner.

Tåler tungt skyts

De pansrede kjøretøyene er ombygde lastebiler som skal tåle tungt skyts fra politiet.

Ifølge det meksikanske politiet skal framkomstmidlene være siste skrik blant «gangsterne» i den voldelige narkotikakonflikten i landet.

– Kjøretøyene er bygd med ett-tommers-tykke stålplater der småkaliber-prosjektiler neppe kan trenge gjennom. Bare panserbrytende-våpen kan ødelegge disse typer kjøretøy, sier den militære talsmannen, Luis Ricardo Diaz Palacios til nyhetsbyrået AP.

Fant store mengder våpen

I raidet fant politiet også et stort antall andre lastebiler, som var i ferd med å bli bygget om på samme måte. I tillegg beslagla de en mengde med våpen.

Kjøretøyene og våpnene bruker narkotikabandene til å patruljere smuglerrutene sine. Dette er for å sikre at narkotikaen kan fraktes trygt til det lukrative markedet i USA.

Tidligere har politiet i Mexico og nabolandene beslaglagt både ubåter og katapulter som skulle smugle narkotika ut av landet, samt enorme mengder våpen.

Folk flykter fra narkobandene

Krigen mellom narkokartellene og politiet i Mexico har kostet mange tusen liv, og de rivaliserende gjengene bruker stadig tyngre skyts for å bli kvitt både politiet og hverandre.

Senest i slutten av mai ble 28 mennesker drept i et voldsomt oppgjør mellom rivaliserende narkogjenger i landet. Oppgjøret skjedde nær byen Ruiz, som ligger 800 kilometer nordvest for Mexico City.

Flere steder i Mexico flykter beboere fra sine hjem for å slippe unna den voldsomme narkokartell-krigen som herjer landet. I Michoacan-provinsen har så mange som 700 vettskremte beboere flyktet fra sine boliger for å unnslippe bandene.

Krig mot narkotika

Krigen mot narkotika i Mexico fører til at folk flykter fra sine hjem.

Foto: TOMAS BRAVO / REUTERS

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt