NRK Meny
Normal

Kidnapper borgere fra Assad-kritiske land i Libanon

Flere land ber nå sine borgere forlate Libanon etter at en klan onsdag har kidnappet flere statsborgere fra land som er mot Assad-regimet i Syria.

libanon

Medlemmer av Meqdad-klanen i Beirut snakker med pressen onsdag. De skal ha stått bak mer enn 20 bortføringer i Libanon den samme dagen.

Foto: STRINGER / Reuters

Onsdag har mer enn 20 mennesker blitt bortført av den sjiittiske Meqdad-klanen i Libanon, inkludert én tyrker, saudiaraber og flere syrere.

Støtter Assad

Bortføringene var en hevnaksjon for et klanmedlem som tidligere har blitt bortført av opprørerne i Den frie syriske hæren.

Medlemmer har tidligere advart om at særlig statsborgere fra Tyrkia, Qatar og Saudi-Arabia er utsatt for å bli bortført.

De tre landene er de hardeste kritikerne av regimet til Syrias president Bashar al-Assad i regionen. Meqdad-klanen på sin side støtter regimet i Damaskus.

Ber sine borgere reise fra Libanon

Saudia-Arabia og Qatar har allerede advart sine borgere mot å reise til Libanon, og bedt de som er der om å komme seg ut.

Nå frykter også myndighetene i De forente arabiske emirater at konflikten skal gå ut over dem og har bedt sine borgere om å forlate Libanon.

– De forente arabiske emiraters utenriksdepartement ber sine statsborgere om ikke å reise til Libanon, samtidig som de som allerede er i landet oppfordres til forlate Libanon umiddelbart, heter det i en uttalelse fra departementet.

Libanon delt

Libanons statsminister fordømte onsdag kidnappingene.

– Kidnappingene i Beirut i dag er fullstendig uakseptable. Dette er ikke måten å løse situasjonen rundt kidnappede libanesere i Syria på. Dette tar oss bare tilbake til de smertefulle krigstidene, en tid libanesiske borgere har forsøkt å komme videre fra, sa statsminister Najib Mikati.

Mellom 1975 og 1990 opplevde Libanon selv en opprivende borgerkrig som involverte flere folkegrupper.

Syria-konflikten har delt Libanon - sunnimuslimene støtter for det meste opprørerne, mens den sjiittiske delen, inkludert Hezbollah, stort sett støtter Assad.

Nå frykter mange at volden i Syria for alvor skal spre seg til Libanon også.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt