– Seks arrestert for drap på palestinsk tenåring

Israelsk politi har arrestert seks personer i forbindelse med drapet på palestinske Mohammed Abu Khudair (17), ifølge internasjonale nyhetsbyråer.

Mohammed Abu Khudair ble kidnappet og drept

Mohammed Abu Khudair ble funnet drept i Vest-Jerusalem onsdag, bare timer etter at han skal ha blitt bortført.

Både avisen Haaretz og nyhetsbyrået AFP skriver at det er jødiske ekstremister som er arrestert.

– De som er arrestert, er tilsynelatende medlemmer av en ekstrem jødisk gruppe, sier en israelsk tjenestemann, som ikke vil navngis, til AFP.

Ifølge Haaretz mistenker politiet at motivet for bortførtingen og drapet var nasjonalistisk.

Suha Abu Khudair

Suha Abu Khudair, moren til den drepte palestinske tenåringen Mohammed Abu Khudair, viser frem et bilde av sin sønn.

Foto: Ammar Awad

17-årige Mohammed Abu Khudair ble funnet drept onsdag denne uken, bare timer etter at han angivelig ble bortført på vei til morgenbønnen.

Obduksjonsrapporten skal ifølge den palestinske justisministeren vise at han ble brent til døde. Gutten skal ha hatt brannskader på 90 prosent av kroppen, samt et kutt i hodet.

Drapet har ført til voldelige protester flere steder i Israel denne uken. Natt til i dag arresterte israelsk politi over 30 personer som skal ha deltatt i protestene.

Mange har ment at 17-åringen ble drept som et hevnangrep etter at tre israelske tenåringer ble bortført og drept i juni.

Pågrepet for medvirkning til drap på israelske tenåringer

Tidligere i dag skrev avisen Times of Israel at en mann ble pågrepet lørdag for å ha medvirket til drapene på de unge israelerne.

Soldater fra Israels forsvar pågrep mannen, som ifølge den israelske avisen er et tidligere Hamas-medlem, i byen Hebron på Vestbredden.

Han skal ha vært i politiets søkelys en stund, og militæret har flere ganger ransaket hjemmet hans. Mannen har vært savnet fra hjemmet sitt siden de tre tenåringene ble bortført.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Naftali Fraenkel (16), Gil-Ad Shaer (16) og Eyal Yifrah (19)

De tre israelske tenåringene ble meldt savnet i nærheten av Hebron 12. juni og ble funnet drept to og en halv uke senere.

Foto: HANDOUT / Reuters

– Har ikke gjort noe galt

– Jeg meldte meg ikke for dem fordi jeg ikke har gjort noe galt. Jeg ble fortalt at jeg var mistenkt og ble knyttet til denne saken, men jeg har ikke bortført noen og har ikke gjort noe galt, sier mannen, ifølge Times of Israel.

Naftali Frenkel (16), Gilad Shaar (16) og Eyal Yifrach (19) ble meldt savnet i nærheten av Hebron 12. juni.

Mandag for en knapp uke siden ble de tre funnet døde.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu anklaget Hamas for å stå bak drapene.

– Hamas må betale for å ha drept tenåringene med kaldt blod, uttalte han mandag kveld.

Israelsk politi har også anklaget to navngitte medlemmer av Hamas for å stå bak drapene på de tre israelerne, men de er foreløpig ikke pågrepet.

SISTE NYTT

Siste nytt