«Ida» har krevd 91 menneskeliv

I El Salvador har minst 91 mennesker omkommet i skred og oversvømmelser grunnet orkanen Ida.

Video nsps_upload_2009_11_8_18_37_0_5779.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Minst 91 døde etter orkanen 'Ida'

Dødstallene i El Salvador etter orkanen «Ida»s herjinger øker nå kraftig. Minst 91 personer er døde og 60 savnet, melder Reuters.

Den tropiske stormen er nå oppgradert fra kategori 1 til 2 på Saffir-Simpson-skalaen. Det er registert vindkast helt opp i 160 kilometer i timen.

Innenriksdepartementet i landet opplyser at det er erklært unntakstilstand flere steder.

Frykter dødstallene vil stige

Myndighetene frykter at tallet på omkomne vil stige ytterligere når redningsmannskapene klarer å ta seg inn til de verst rammede områdene som er isolert av skred.

Ida traff Nicaraguas østkyst torsdag og har siden beveget seg mot Yucatán-halvøya.

Orkanen har sveipet over de populære turiststrendene i Cancun og Playa del Carmen. USAs myndigheter følger situasjonen tett, og venter orkantilstander på sin sørkyst fra Louisiana til Alabama innen 36 timer.

Orkanen Ida

«Ida» har nå blitt oppgradert til en kategori 2-orkan.

Foto: AFP PHOTO/NASA/HANDOUT/RESTRICTED TO EDITORIAL USE

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt