– Vi tar eksplosjonen alvorlig

Politiet har ikke avhørt mannen som skal ha forsøkt å sprenge seg selv i luften på et hotell i København i dag. Mannen har skader på armene og i ansiktet.

Mann ligger på bakken i Ørstedsparken i København

Etter den mindre eksplosjonen rømte gjerningsmannen fra stedet og forsvant inn i H.C. Ørstedspark, som ligger like ved hotellet. Like før klokken 16 pågrep politiet mannen og la ham i bakken i parken, ifølge den danske avisen Politiken.

Foto: Kenneth Meyer / Ap

– Vi vet ikke hva som skjedde på hotellet, men vi tar alltid en eksplosjon alvorlig, sier Henrik Møller Jakobsen, visepolitiinspektør ved Københavns Politi, til Danmarks Radio om eksplosjonen i sentrum av København fredag ettermiddag.

LES OGSÅ: Ville sprenge seg selv i luften på hotell i København

– En mann hadde blitt skadd, og vi var heldige og dyktige med å fange ham i Ørstedsparken. Så nå skal vi finne ut, hva han har med det å gjøre, forklarer Jakobsen.

– Vi tar det selvfølgelig alvorlig. En eksplosjon er en alvorlig ting, sier han.

(Saken fortsetter under videoen)

Video Bombe i Danmark - helikopeterbilder

KLIKK FOR Å SE VIDEO: Helikopterbilder fra København sentrum.

Ikke terrorsak

Til Jyllands-Posten sier Jakobsen at politiet ikke behandler saken som en terrorsak.

– Men vi tar alle forholdsregler, og derfor har vi satt alle mann inn, opplyser han til avisen.

Overfor Danmarks Radio avviser visepolitiinspektøren å uttale seg om hvorvidt det er snakk om et personlig motiv, en terroraksjon eller noe annet.

– Det er en politioppgave. Vi må spørre mannen. Vi kan ikke utelukke noe som helst. Vi har tatt de normale forholdsregler ved en eksplosjon, sier Jakobsen til DR.

– Vi har ikke fått ham avhørt ennå. Han har noen skader på armene og i ansiktet, og er det alvorligt nok, skal han til sykehus først, opplyser visepolitiinspektøren.

Politisperring i København

Politiet har sperret av deler av København sentrum etter hendelsen.

Foto: Kenneth Meyer / Ap
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt