– Slapp napalm-lignende bombe i syrisk skolegård

Minst ti barn skal være drept etter at en bombe med brennbart materiale ble sluppet over en skolegård nord i Syria, melder BBC.

Napalm-lignende angrep i Syria

Skadene på kroppene til ofrene for bombene ligner på dem man får av napalm, opplyser en britisk lege som behandlet de som ble rammet.

Foto: BBC Panorama

Vitner forteller til BBC-programmet Panorama torsdag kveld at et kampfly hadde flydd frem og tilbake over området før det slapp en bombe, skriver The Guardian.

Napalm-lignende skader

Ifølge BBC ble minst 10 elever drept og mange alvorlig skadd av angrepet. Det er ikke kjent når angrepet skal ha funnet sted.

TV-bilder som skal være av angrepet, viser voksne og barn som har fått klærne brent av kroppen. Flere av ofrene er brannskadd på over 50 prosent av kroppen, ifølge BBC.

Ofrene er dekket av et hvitt stoff og store flak av huden er tydelig svidd bort. Flere av ofrene rister utstanselig av smertene fra brannskadene.

Disse bildene viser angivelig ofrene for et brannbombeangrep i Syria. Bildene er spredt via sosiale medier fra opprørsgrupper i landet.

Denne videoen skal angivelig stamme fra det samme angrepet og viser ofrene på sykehuset. VI ADVARER OM STERKE BILDER!

BBC sier skadene kan tyde på at ofrene har blitt utsatt for napalm eller termitt.

Napalm er en sekkebetegnelse for ulike typer ekstremt brennbare væsker og gelér som brukes i krig. Napalm ble blant annet brukt av amerikanerne under Vietnamkrigen, men ble første gang brukt under invasjonen i Normandie i 1944, ifølge Wikipedia.

– Har aldri sett noe lignende

Rektoren ved skolen sa til reportere på stedet at han var dypt rystet over angrepet.

– Det er det verste jeg har sett. Vi har sett bilder på tv og hørt historier, men aldri sett noe som ligner på dette.

Napalm-lignende angrep i Syria

Ofrene for angrepet er dekket med et hvitt klebrig stoff. Mange rister ukontrollert av smertene.

Foto: BBC Panorama

En britisk lege som jobber på et sykehus i nærheten har behandlet ofrene etter angrepet.

– Vi har hatt en stor pågang av mennesker med alvorlige brannskader. Det kan se ut som napalm eller noe lignende, men jeg er ikke helt sikker, sier Dr Roula til BBC.

Dr. Roula som behandlet ofrene ved sykehuset, sier skadene kan tyde på at de har blitt utsatt for et napalmlignende stoff.

NETT-TV: Dr. Roula som behandlet ofrene ved sykehuset, sier skadene kan tyde på at de har blitt utsatt for et napalmlignende stoff. (Vi advarer mot sterke scener)

SISTE NYTT

Siste nytt