NRK Meny
Normal

– Opprørerne har kjemiske våpen

Syrias regjering beskylder opprørerne for å bruke kjemiske våpen. Opprørsgruppene selv nekter.

Ifølge Syrias regjering skal opprørerne ha avfyrt raketter med kjemisk materiale og drept 16 personer og skadet 86 i Khan al-Assal i provinsen Aleppo. Det melder det statlige nyhetsbyrået SANA og syrisk statlig tv.

– Angrepet kommer som et resultat av at de syriske opprørerne har fått internasjonale støttespillere, sier Syrias informasjonsminister Omran al-Zoubi til den regimevennlige tv-kanalen Al-Ikhbariya.

Avviser beskyldningene

Opprørsgruppene selv nekter for beskyldningene fra myndighetene.

– Vi fikk høre om angrepet mot Khan al-Assad i dag morges og vi tror det ble avfyrt en scudrakett med kjemiske komponenter. Så fikk vi høre at myndighetene har beskyldt oss for å stå bak angrepet. Det stemmer ikke, sier Qassim Saadeddine som er talsmann for det Høyere Militære Råd i Aleppo.

Frykter kjemiske våpen på avveie

Særlig USA og Israel har uttrykt bekymring for at kjemiske våpen kan havne i feil hender dersom regimet mister kontrollen over dem.

Syria har siden 1970 hatt et kjemisk våpenarsenal som skal være det største av sitt slag i Midtøsten, skriver nyhetsbyrået AFP. Lageret skal inneholde både sennepsgass og nervegasser som Sarin og VX. Regimet selv har aldri innrømt at de har kjemiske våpen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt