– Opprørerne har kjemiske våpen

Syrias regjering beskylder opprørerne for å bruke kjemiske våpen. Opprørsgruppene selv nekter.

Ifølge Syrias regjering skal opprørerne ha avfyrt raketter med kjemisk materiale og drept 16 personer og skadet 86 i Khan al-Assal i provinsen Aleppo. Det melder det statlige nyhetsbyrået SANA og syrisk statlig tv.

– Angrepet kommer som et resultat av at de syriske opprørerne har fått internasjonale støttespillere, sier Syrias informasjonsminister Omran al-Zoubi til den regimevennlige tv-kanalen Al-Ikhbariya.

Avviser beskyldningene

Opprørsgruppene selv nekter for beskyldningene fra myndighetene.

– Vi fikk høre om angrepet mot Khan al-Assad i dag morges og vi tror det ble avfyrt en scudrakett med kjemiske komponenter. Så fikk vi høre at myndighetene har beskyldt oss for å stå bak angrepet. Det stemmer ikke, sier Qassim Saadeddine som er talsmann for det Høyere Militære Råd i Aleppo.

Frykter kjemiske våpen på avveie

Særlig USA og Israel har uttrykt bekymring for at kjemiske våpen kan havne i feil hender dersom regimet mister kontrollen over dem.

Syria har siden 1970 hatt et kjemisk våpenarsenal som skal være det største av sitt slag i Midtøsten, skriver nyhetsbyrået AFP. Lageret skal inneholde både sennepsgass og nervegasser som Sarin og VX. Regimet selv har aldri innrømt at de har kjemiske våpen.

SISTE NYTT

Siste nytt