Hevder nordmann var selvmordsbomber i Somalia

Al-Shabaab sier en norsk-somalisk mann i 60-årene sto bak selvmordsangrepet i Mogadishu tirsdag.

Selvmordsangrep i Buulo, sør i Somalia

Selvmordsangrepet i byen Buulo Burde sør i Somalia var rettet mot et hotell som var fullt av offiserer. Personen som utførte angrepet, sprengte en bil i luften. Angivelig skal 17 personer ha blitt drept, men dette tallet er ikke bekreftet fra offisielt hold.

Foto: Mohamed Abdiwahab / Afp

NRK oppdaterer artikkelen.

Selvmordsangrepet i Buulo Burde sør i landet tirsdag var rettet mot et hotell som var fullt av offiserer.

Det skjedde rett etter at væpnede menn fra Al-Shabaab hadde begynt å skyte mot offiserene, ifølge nyhetsbyrået AFP.

NRK har vært i kontakt med Politiets sikkerhetstjeneste, som bekrefter at de er kjent med påstandene som er kommet gjennom utenlandske medier.

– PST er kjent med at det hevdes at en nordmann skal være involvert i en terroraksjon i Somalia. Vi jobber fortløpende med saken, men har foreløpig ingen informasjon utover dette, sier kommunikasjonsrådgiver i PST Siv Alsén til NRK.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

Ukjent for UD

Selvmordsangrep i Buulo, sør i Somalia, nordmann skal angivelig ha vært med

HEVDER NORDMANN DELTOK: Al-Shabaab har uttalt at en nordmann i 60-årene skal ha vært blant dem som deltok i selvmordsaksjonen i Somalia tirsdag. Norske myndigheter har så langt ikke kommentert saken.

Foto: OMAR FARUK / Reuters

NRK har vært i kontakt med Utenriksdepartementet, men de kjente ikke til saken da vi tok kontakt.

– Vi kjenner ikke til dette og kan derfor ikke kommentere saken, sier pressevakt Eskil Grendahl Sivertsen til NRK.

– Angriperen på Buulo Burde på tirsdag var en 60 år gammel mann som fløy fra Norge for å kjempe mot Allahs fiender. Dette viser at det ikke er noen aldersgrense for jihad, sier Al-Shabaabs militære talsmann Sheikh Abdul Aziz Abu Musab til AFP, som sier at mannen var en norsk statsborger med somalisk bakgrunn.

Angrepet er ett av de siste så langt i områder der soldater fra Den afrikanske union og somaliske regjeringssoldater har iverksatt en offensiv mot områder som fortsatt kontrolleres av Al-Shabaab.

Forrige uke mistet geriljagruppa kontrollen over en liten by i det samme området.

– Ingen aldersgrense

– Han ofret seg for å være nær Allah ved å drepe sine fiender. Dette viser at det ikke er noen aldersgrense for jihad, sier talsmannen videre.

Angrepet er ett av de siste så langt i områder der soldater fra Den afrikanske union (AU) og somaliske regjeringssoldater har iverksatt en offensiv mot baser som fortsatt kontrolleres av Al-Shabaab. Så sent som forrige uke mistet geriljagruppa kontrollen over Buulo Burde, der tirsdagens selvmordsangrep fant sted.

Mister baser

Medlemmene av Al-Shabaab har stort sett flyktet før basene deres er blitt inntatt av regjeringsstyrker og AU. I stedet har de iverksatt flere geriljaangrep i områdene de har mistet.

Al-Shabaab kontrollerte tidligere mesteparten av det sørlige og sentrale Somalia, men etter at de for to år siden måtte trekke seg tilbake fra sine stillinger i hovedstaden Mogadishu, har de mistet stadig flere områder.

SISTE NYTT

Siste nytt