– 34 utenlandske jihadister henrettet av andre opprørere i Syria

Syriske opprøre har henrettet 34 utenlandske jihadister i landet, hevder Syrian Observatory for
Human Rights. Konflikten mellom Al Qaida-grupper og andre opprørere tilspisser seg i Syria.

A rebel fighter

En opprørssoldat vokter en landsby utenfor Idlib nordvest i Syria for at jihadister fra ISIL ikke skal komme inn. Like ved skal 34 ISIL-soldater nylig ha blitt henrettet av andre opprørere.

Foto: STRINGER / Reuters

De utenlandske jihadistene ble drept i kamper med syriske opprørere nordvest i Syria, opplyste eksilorganisasjonen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) tirsdag.

De utenlandske krigerne ble fanget, skilt fra sine syriske kamerater og deretter drept, opplyser SOHRs leder Rami Abdulrahman.

Kjemper mot hverandre

En allianse av ulike syriske opprørsgrupper har de siste dagene tatt opp kampen mot de utenlandske jihadistene i Den islamske staten i Irak og Levanten (ISIL), en gruppe som knyttes til Al Qaida.

Ifølge Abdulrahman tilhørte utlendingene ISIL og Jund al-Aqsa, en gruppe som er alliert med ISIL.

SOHR baserer seg på en rekke syriske kilder, opprørere, aktivister og helsepersonell, som befinner seg i Syria. Det har ikke vært mulig å bekrefte opplysningene fra uavhengige kilder. Likene ble funnet i provinsen Idlib nordvest i Syria etter sammenstøt i Jabal Zawiya, ifølge SOHR.

Kampene mellom ulike opprørsgrupper pågår nå både i Idlib og Aleppo-provinsen. De har også spredt seg til byen Raqqa, som er den eneste i Syria der opprørere har full kontroll, og var den første som ISIL tok kontroll over.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt