– Flere hundre funnet drept i Syria

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Nærmere 400 personer er funnet drept i tilfluktsrom, huskjellere, og utenfor en moské nær Damaskus i Syria.

Det syriske regimets metode for å ende revolusjonen på er å drepe, drepe, og drepe, sier aktivister til CNN etter blodbadet i Syria i helgen. Opposisjonelle rapporterer at nesten 400 mennesker har blitt drept den siste uken.

Bare på lørdag ble det funnet mer enn 200 lik byen Daraya nær Syrias hovedstad Damaskus. Det er uklart når disse menneskene ble drept, men byen har vært under harde angrep de siste seks dagene.

Eksilgruppen som kaller seg de «syriske observatørene for menneskerettigheter» beskylder regjeringssoldater for å massakrere befolkningen i byen.

Mange av de døde er funnet inne i hus, i tilfluktsrom og i huskjellere. Menneskene ser ut til å ha blitt skutt og drept av soldater som stormet bygningene. Blant de døde skal det være mange kvinner.

– Sikkerhetsstyrkene har satt i verk en arrestasjonskampanje. Innbyggerne er redde og frykter at det skal komme nok en sivil massakre i Daraya, uttaler en annen opposisjonsgruppe, De lokale koordinasjonskomiteene.

Blodigste måned

Tidligere lørdag at det er funnet mellom 40 og 50 døde mennesker i nærheten av en moské i byen. I tillegg ble minst 15 sivile lørdag drept i Daraya.

August skal med over 4000 drepte være den blodigste måneden i konflikten i landet. Totalt har over 24.500 mennesker mistet livet i kampene mellom regjeringsstyrker og opprørssoldater, langt de fleste sivile, ifølge SOHR. FN anslår at mer enn 17.000 mennesker er drept i Syria-konflikten.

På grunn av mangel på pressefrihet for ikke-statlige medier, er det umulig å bekrefte opplysningene fra uavhengig hold.

Syrias visepresident møtte iranske utsendinger

Ryktene om at Syrias visepresident Farouq al-Sharaa har hoppet av, ble søndag gjort til skamme idet han møtte en iransk delegasjon i Damaskus.

Det er første gang på flere uker at al-Sharaa opptrer offentlig. Hans fravær fra offentligheten har ført til rykter i opposisjonen om at han har hoppet av fra president Bashar al-Assads regime.

Ifølge Syrias statlige nyhetsbyrå Sanaa møtte visepresidenten en delegasjon med iranske parlamentarikere, ledet av den politiske veteranen Aleddin Borougerdi.

SISTE NYTT

Siste nytt