NRK Meny
Normal

– Da jeg reiste meg opp, så jeg kroppsdeler rundt meg

– Det oppsto panikk, og det lå mennesker urørlige på bakken, sier journalisten Faruk Bildirici som var tilstede da eksplosjonene i Ankara gikk av.

TURKEY-EXPLOSION/ An injured man hugs an injured woman after an explosion during a peace march in Ankara

STORE SKADER: En mann trøster en såret kvinne etter at to eksplosjoner gikk av under en demonstrasjon. 30 personer er drept og 126 såret, bekrefter tyrkiske myndigheter.

Foto: TUMAY BERKIN / Reuters

30 personer er drept og 126 såret etter at to eksplosjoner gikk av like etter hverandre i Ankara sentrum ved 10-tiden i dag morges.

Det bekrefter den tyrkiske regjeringen i en pressemelding.

Journalist i avisen Hurriyet, Faruk Bildici var like i nærheten da eksplosjonene skjedde.

– Eksplosjonene skjedde med 10 til 15 sekunders mellomrom. Da jeg reiste meg opp så jeg kroppsdeler rundt oss, skriver han på nettavisen.

To eksplosjoner i forkant av et planlagt demonstrasjon i den tyrkiske hovedstaden Ankara skal ha drept minst 20 personer og skadet 100. Demonstrantene protesterte mot konflikten mellom landet og den kurdiske militsen sørøst i Tyrkia.

BLODIG PLASS: Demonstrantene står og roper «Dette er en blodig plass». Så går bomben av rett bak dem.

Så mennesker ligge urørlig

Ifølge Bildici skjedde eksplosjonene i et lyskryss, der det var flest mennesker tilstede.

– Da jeg gikk mot området der eksplosjonen skjedde, så jeg mennesker som lå urørlige på bakken, skriver han.

– Jeg ble vitne til at en mann desperat forsøkte å få ei lita jente som var hardt skadet til sykehuset, mens han ropte om hjelp.

Det er foreløpig ikke klart hvem som står bak eksplosjonene, men den tyrkiske regjeringen mener de står overfor et terrorangrep.

Så død jente på 6-7 år

Til det svenske nyhetsbyrået TT sier den tyrkiske fagforeningslederen Lami Ozgen at han så en jente på 6-7 år liggende død på bakken, skriver NTB.

– Jeg så ei jente i seks-sjuårsalderen som lå død på bakken, helt dekket av blod. Det er det tristeste øyeblikket i hele mitt liv, sier han.

– Mange mennesker blør, og ambulansene kommer veldig sent.

TURKEY-POLITICS-BLAST

RYDDER LIK: Opprydningsarbeidet etter eksplosjonene i Ankara har allerede begynt. Biler lastes med kister og kjøres vekk fra stedet der angrepet skjedde.

Foto: ADEM ALTAN / Afp

– En massakre

Ifølge en parlamentariker i det kurdiskvennlige partiet HDP skal bombene ha eksplodert etter at en varslet fredsmarsj hadde startet.

– Etter at marsjen begynte, eksploderte to bomber på kort tid. Jeg har sett flere døde. En massakre, sier Ertudrul Kürkcü på telefon fra Ankara.

Arrangørene bak marsjen var regjeringsmotstandere på den tyrkiske venstresiden og i fredsbevegelsen. Tilhengere av det prokurdiske partiet HDP var blant dem som deltok i demonstrasjonen.

Angrepet skjer få uker før Tyrkia skal holde valg på ny nasjonalforsamling.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt