19 omkom på tysk musikkfestival

Minst 19 mennesker mistet livet da det oppsto panikk i en menneskemengde på teknofestivalen Love Parade i Duisburg i Tyskland, ifølge politiet.

Kaos under Love Parade i Duisburg

Festivaldeltakerne prøver å hjelpe hverandre som best de kan i det kaoset som oppsto i Duisburg.

Foto: Ap

Lokale myndigheter opplyste lørdag kveld at 18 personer omkom, mens 80 ble skadd under festivalen. Søndag morgen er dødstallene oppjustert til 19 av tysk politi.

- Det oppsto panikk i tunellen som leder inn til festivalområdet, sa Ralf Klauck, politisjef i Duisburg, tidligere i ettermiddag.

Minst 340 andre ble skadet, ti av dem alvorlig, opplyser politiet søndag morgen. I tillegg måtte ti festivaldeltakere gjenopplives.

Panikken oppsto da folkemengden presset på for å komme inn på festivalområdet. Politiet vet ikke om det er noen utenlandske statsborgere blant de drepte.

Flere festivaldeltakere skal ha varslet politiet om at trengslen i tunellen begynte å bli farlig under en time før katastrofen skjedde.

Som en mur

– Det var ingen fluktmuligheter, folk sto som en mur rundt meg. Jeg var redd for å dø, sier et øyenvitne til TV-kanalen RTL.

– Jeg hadde flaks og fant en liten luke. Men ved siden av meg døde to kvinner, sier en annen festivaldeltaker.

Rundt 1,4 millioner deltok

Arrangørene sier 1,4 millioner mennesker deltok i arrangementet. De fleste var ikke klar over ulykken.

Like før ulykken hadde arrangørene stengt portene på grunn av den store tilstrømningen, melder Frankfurter Allgemeine Zeitung .

Mange slapp ikke inn

Vitner har fortalt at flere tusen mennesker ikke kom inn.

Redningsmannskapene hadde problemer med å komme til på grunn av den store folkemengden, skriver avisen.

Flere veier i nærheten ble stengt og brukt som landingsplass for en rekke legehelikoptre og ambulanser.

Av frykt for ytterligere panikk og trengsel evakuerte ikke politiet festivalområdet.

Mens dette skjedde, fortsatte festivalen i motsatt ende av festivalområdet der musikken strømmet ut av høytalerne, og knapt noen hadde fått med seg det som hadde skjedde. Festivalen var i gang også seint i kveld.

Merkel rystet

Tysklands forbundskansler sier i kveld at smerten over ulykken har gjort henne rystet og trist.

- Unge mennesker kom for å feste. I stedet endte det med død og skader. Ofrene og deres pårørende får mine kondolanser og sympati, sier forbundskansleren.

Love Parade ble første gang arrangert i Berlin i 1989, men flyttet derfra i 2007, og har siden vært arrangert i flere byer. Den er en av de største teknofestivalene i Europa.

Video Mange omkommet på festival i Duisburg

Se video fra Duisburg.

SISTE NYTT

Siste nytt