Hopp til innhold

16 personer skutt på gata i Malmø

Klokken 20 i går kveld ble det utløst nye skudd i Malmø. Politiet frykter en ny «lasermann» som velger ut tilfeldige offer i byen.

Svensk politi søker etter spor i Malmø

Svensk politi søkte i går etter spor etter at flere personer var skutt ulike steder i Malmø.

Foto: Stig-Åke Jönsson / Scanpix

Mange av skuddene skal være rettet mot offer med innvandrerbakgrunn, skriver Aftonbladet.

Skutt i ryggen

En mann ble i går kveld skutt i ryggen da han ventet på bussen. Politiet tror gjerningsmannen befant seg inne i buskene bak holdeplassen.

Tilstanden til den 28 år gamle mannen som ble skutt betegnes som alvorlig, men ikke livstruende.

I løpet av få timer var tre personer skutt ulike steder i Malmø. Fra før etterforsker de 13 tilfeller med uforklarlige skyteepisoder siden sommeren.

Lasermannen herjet Sverige

Ifølge politiet finnes ingen kjente motiv og det er heller ingenting som tyder på at skuddene er gjengrelatert, skriver Nyheter24.

Politiet setter nå tilfellene i sammenheng med skyteepisodene som fant sted mellom agust 1991 og januar 1992, da en mann skjøt totalt elleve mennesker ved flere steder i Stockholm og Uppsala. En person døde av skadene, mens flere fikk livsvarige men av skuddene.

Det eneste disse ofrene hadde til felles var at de hadde mørkt hår eller mørk hudfarge.

Etter seks måneder arresterte politiet John Ausonius, som senere ble dømt for ett mord, ni mordforsøk og ni grove ran. Ausonius fikk tilnavnet «lasermannen» fordi han var bevæpnet med et gevær med lasersikte.

– Alvorlig skadd

Politiet undersøker blodspor i Malmø

Politiet undersøker blodspor i Malmø.

Foto: Stig-Åke Jönsson / Scanpix

Noen timer etter den første hendelsen i går kveld, ved 00.30-tiden, fikk politiet flere telefoner om nye skudd.

Denne gangen var to menn skutt ved Lidängen i Fosie. Universitetssykehuset i Malmö sier til nyhetsbyrået TT at de begge har fått alvorlige skader.

Den ene av dem var blitt skutt i benet, mens den andre hadde fått skader i mageregionen. Begge skal ha lykkes i å komme seg til akutten på egen hånd.

02.30 ble en 19-åring arrestert ved Lidängen, mistenkt for å ha stått bak to av skyteepisodene. Han er en kjenning av politiet.

– Store likheter

Skyteepisodene skjer kun en uke etter at en 47 år gammel mann ble skutt ved en bussholdeplass i Augustenborg. Saken skal ligne på gårsdagens hendelse.

– Det var en av de første tingene som slo oss, at det fins store likheter mellom de to hendelsene, opplyser politiet til Sydsvenskan.

En spesialutnevnt gruppe i Malmø-politiet etterforsker fra før av tilsammen 13 tilfeller av tilfeldig skyting rundt om i byen siden sommeren.

SISTE NYTT

Siste nytt