Bli programleder i NRK

Vil du komme på TV? Nå kan du kjøpe deg en plass i Norge Rundt og Nytt på Nytt. Pengene går til TV-aksjonen.

Rebecca Nedregotten Strand og Jon Almaas

Nå kan du kjøpe deg en plass på TV. Og det med god samvittighet. Inntektene går til TV-aksjonen. Her programleder i Norge Rundt, Rebecca Nedregotten Strand og programleder i Nytt på Nytt, Jon Almaas.

Foto: Montasje: Karina Kaupang Jørgensen / NRK

Knut Nærum

For sjette år på rad kan du by på en plass i Nytt på nytt. Da får du sitte ved siden av denne mannen.

Foto: Karina Kaupang Jørgensen / NRK

I år går deltakelse i to av NRKs mest populære TV-programmer under hammeren for TV-aksjonen og Amnesty.

– Dette blir spennende. Vi har aldri gjort noe slikt før, sier Dagmar Blaasvær, som er redaksjonsleder i Norge Rundt. For første gang vil programmet, som er en av NRKs største suksesser gjennom 30 år, auksjonere bort programlederposten.

Slik kan du lyse i gullrekka

Noen som har vært med på dette tidligere er programlederne i Nytt på Nytt. I fem år har de auksjonert bort gjesteplasser i programmet. Det gjør de også i år.

To heldige budvinnere har nå sjansen til å oppta plassen mellom programleder Jon Almaas og laglederne Knut Nærum og Are Kalvø. Sistnevnte er vikar for Linn Skåber.

– Hva er en slik plass verdt?

– Det bør i alle fall overgå tidligere toppbud, som ligger på over 200.000 kroner, sier Knut Nærum.

– Hvem er drømmevinneren?

– Vi ønsker oss morsomme og trivelige folk, uten at jeg vil skape noe press av den grunn. De som har vunnet budrunden tidligere har alle hatt fine opplevelser og dessuten vært veldig flinke, sier Nærum og forsikrer at budvinnerne får god hjelp og veiledning før innspillingen starter.

Allerede neste uke er det opptak for programmet som skal gå fredag den 26. oktober.

Auksjonerer bort Norge Rundt

Den som vinner budet om programplederplassen i Norge Rundt får være med på å ta bestemmelser både om hvor programmet skal spilles inn og hva det skal inneholde.

– Kommer vinneren fra Hammerfest og veldig gjerne vil gjøre opptakene der så blir det sånn. Har de lyst til å komme til redaksjonen i Bergen får de også lov til det, sier Blaasvær.

– Er det noe de brenner for, vil vi forsøke å få frem dette, men et program fullt av reklame vil vi ikke ha. Vi er veldig åpne for ideer, men det må passe konseptet, sier hun.

Også her vil vinneren få kyndig hjelp fra teamet rundt før hun inntar programlederrollen.

Blaasvær forteller at redaksjonen ofte får spørsmål fra folk om hvordan de kan bli programledere i Norge Rundt, noe som vanligvis ikke er mulig fordi jobben går på rundgang mellom NRKs distriktskontorer.

Norge Rundt

Vil du være med denne gjengen på tur? Hiv deg med på budrunden!

Foto: NRK

Det meste er åpent

Hun synes den morsomste budvinneren ville vært «tante Berit» som aldri har vært på fjernsyn, bor i en utkantskommune og er glad i Norge Rundt.

– Det hadde vært gøy å se dem som ellers aldri er på fjernsyn. Kanskje går for eksempel «Gryllefjord Syforening» av med seieren?

Blaasvær håper mange byr. Målet er å få inn mest mulig penger til TV-aksjonen.

– Kanskje er det en kommune som finner ut at dette er en kjempeanledning til å fremme hva de har å tilby og lar en av sine ildsjeler trå til.

Mulig å by allerede

– Hva er en slik sending verdt?

– Jeg har ikke peiling! Jeg er helt blank. Det er bare å vente og se.

Auksjonen går av stabelen til helga, men det er mulig å by allerede.

– Det hadde vært fryktelig artig om noen heiv seg rundt og begynte å by under sendingen vår. Førstkommende Norge Rundt sendes direkte. Det er bare å kaste seg over telefonen, sier Dagmar Blaasvær, som er redaksjonsleder i Norge Rundt.

Auksjonerer bort Radioresepsjonen

Frister radio mer enn TV kan du også by på et eget radioprogram. Radioresepsjonen auksjonerer i år bort en sending. Steinar, Tore og Bjarte tar med seg mikrofoner og miksebord og kommer hjem til den eller de som byr høyest og holder en Radioresepsjonen-sending der.