NRK Meny
Normal

Vil erobre spillverden med egenutvikla spill

Trondheimsgutter vil erobre spillverden med et selvutviklet brettspill som vekker interesse internasjonalt.

Trøndere håper å erobre spillverden med Kill the king.

To trondheimskompiser håper å erobre spillverden med Kill the king.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

"Kill the king". Det er navnet på det nye brettspillet som er utviklet av de to trøndergutta Petter Schanke Olsen og Thomas Lie Gjeseth. Spillet er et strategispill, litt i samme sjanger som velkjente "Risk".

Det er et spill for to spillere. Den ene skal angripe en borg hvor det befinner seg en konge som må drepes. Den andre spilleren har i oppdrag å forsvare kongen. Det er oppdraget i spillet, kort fortalt, sier Petter Schanke Olsen.

Lanserte spillet på nettet

Selv om spillet er lansert, så gjenstår en del av finansieringen for å kunne gi ut et første opplag for salg.

– Vi lanserte spillet på et nettsted som heter kickstarter.com i går. Der presenterer man prosjekter som trenger pengestøtte for bli realisert. For å få produsert det første opplaget av spillet så hadde vi behov for 30000 kroner, sier Schanke Olsen.

Utviklerduoen har ifølge Schanke stor tro på å få på plass resten av pengene som trengs for å få spillet i salg.

– I natt har jeg bare sovet to timer, for jeg har sittet og fulgt med på hvor mye støtte vi har fått fra land i de forskjellige tidssonene. Vi har allerede fått inn litt over halvparten av pengene, så dette har vi tro på, sier den optimistiske utvikleren.

Land i alle verdensdeler har støttet prosjektet. Vesentlig i Norge, USA og Filipinene.

Analogt er kult igjen

Spillutvikleren mener brettspill har fått en liten revolusjon. Han tror folk har behov for noe analogt i en hverdag som for veldig mange er preget av skjermer og digitale duppeditter.

– Brettspill har fått en liten revolusjon. Folk sitter kanskje litt mye med mobiler og datamaskiner hele dagen, så det er kanskje artig å holde på med noe annet og mer håndfast, tror han.