Sp-strid om pelsdyr

- Pelsdyrnæringa bør avskaffes på grunn av den dårlige behandlingen mange av dyrene får, mener Tone-Sofie Aglen, kommunalråd for Senterpartiet i Trondheim.

Tone Sofie Aglen
Foto: Jørgen Pettersen / NRK

Pelsdyrfarm

Fra en trøndersk pelsyrfarm.

- Det er mulig å drive pelsdyrnæringa på skikkelig vis, sier landbruksminister Lars Peder Brekk fra samme parti. Saken skaper interne stridigheter i Senterpartiet.

På kollisjonskurs

- Jeg er på kollisjonskurs med både regjeringen og mitt eget parti, og mener at pelsdyrnæringa bør avvikles, skriver Aglen i en pressemelding til NRK. Landbruksminister Lars Peder Brekk er ikke enig at man bør legge ned næringa.

«Senterpartiet er positive til pelsdyrhold", står det i Senterpartiets partiprogram. Men partikollega Aglen synes det er på høy tid at reaksjonene kommer. - Jeg mener saken er for viktig til å være lojal mot mitt eget parti, sier hun.

Ryan sier også nei

Parlamentarisk leder for SV, Inge Ryan

Inge Ryan.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Også påtroppende fylkesmann i Nord-Trøndelag, Inge Ryan fra SV, mener pelsdyrnæringa bør avvikles. Han mener det som de siste dagene har kommet fram i media, bekrefter at det er en uverdig måte å behandle dyr på. Søndag ble det på Dagsrevyen vist bilder som avslører at flere peldyroppdrettere i Norge vanskjøtter dyrene sine.