NRK Meny
Normal

Strand ønsker å bli lærer

Roar Strand blir student ved Høgskolen i Nord-Trøndelag i høst.

Roar Strand

Roar Strand har snart jublet seg ferdig i RBK-drakta.

Foto: Johansen, Geir Otto / SCANPIX

Den 40 år gamle fotballspilleren fra Rosenborg har altså begynt å tenke på livet etter fotballkarrieren, selv om mange på Lerkendal sikkert hadde ønsket hans tjenester også de neste par sesongene.

– Min siste sesong

– Jo, denne sesongen er nok min siste, sier Strand til høgskolens hjemmeside. Fotballspilleren har mer enn 100 kamper på europeisk toppnivå bak seg, og han debuterte for Rosenborg allerede i 1989. Nå vil han bli lærer.

– Jeg er jo utdannet feier, men drømmen nå er å bli lærer, sier han. Først og fremst satser han på å bli lærer på ei fotball-linje i den videregående skolen.

PPU-utdanning

Roar Strand blir student

Roar Strand i kø for å bli student i høst.

Foto: Bjørnar Leknes, Høgskolen i Nord-Trøndelag

Denne uken stod han i kø ved HiNT for å registrere seg som student ved den praktisk-pedagogisk utdanningen.

Det var litt tilfeldig at det ble HiNT, sier han.

– Det var faktisk samboeren min Siri Marte Hollekim fra Verdal som foreslo skolen. Ettersom studiet er samlingsbasert, og har klasser også i Trondheim, passet det meg veldig bra, forteller Strand.

Foreløpig vet ikke RBK-spilleren helt hva han går til. – Men førsteinntrykket er veldig bra, og jeg tror det blir både spennende, sosialt og artig, sier fotballprofilen.

Attraktivt studium

Studieleder Randi Skaugen ved Avdeling for lærerutdanning ved HiNT forteller at studietilbudet i PPU er veldig ettertraktet.

– For å kunne være kvalifisert til fast undervisningsstilling i skoleverket i dag, må man ha PPU. Derfor er det mange som ønsker å bygge på sin fagutdanning slik at de kan bli lærere, sier Skaugen til høgskolens hjemmeside.

Men før Roar Strand legger bort fotballskoene for godt venter en spennende fotballhøst, med serieinnspurt, cupspill, og ikke minst kamper i Europaligaen.