RBK slo rivalene på Lerkendal

Rosenborg viste forskjellen på topp og bunn i eliteserien da de søndag slo Molde 3-1 på hjemmebane.

Mikael Dorsin og RBK vant på hjemmebane mot Molde

Mikael Dorsin og RBK vant 3-1 på hjemmebane mot rivalene Molde.

– Dette var NM i feilpasninger, sier Molde-trener Kjell Jonevret til TV2s reporter rett etter tapet mot Rosenborg.

Laget hans kjemper for å unngå nedrykk fra eliteserien og fikk det ikke lettere etter kampen på Lerkendal.

– 2. omgang er noe av det dårligste vi har gjort i år, mener svensken.

Var seieren fortjent? Si din mening nederst i artikkelen.

Målkalas i 1. omgang

Men gjestene fra Molde fikk en drømmestart på Lerkendal.

Magne Hoseth får ballen fra Daniel Berg Hestad, og fyrer av fra død vinkel på Rosenborgs femmeter. Skuddet går rett i mål bak en sjanseløs Daniel Örlund, og Molde leder på bortebane etter ti minutter.

Espen Bugge Pettersen må se at Roar Strand kan juble for RBK-mål

Molde-keeper Bugge Pettersen må se at Roar Strand utligner minutter etter at Molde har skåret.

Men gjestene fikk ikke nyte ledelsen lenge.

Fire minutter etter skåringen til Hoseth kommer Roar Strand opp på et løp fra sin høyrebackposisjon. Superveteranen får ballen på Moldes 16-meter og skyter direkte med strak vrist. Ballen går langs bakken og helt ned i høyre hjørne for keeper Espen Bugge Pettersen.

Et kvarter etter skriver også den andre RBK-backen seg på målskårerlisten.

Ventreback Mikael Dorsin stuper fram og får tåen på et innlegg fra Morten Moldskred. Ballen går rett i mål, og Rosenborg kan ta pause med ledelse 2-1 etter de første 45 minuttene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Simen Wangberg (19) spilte fra start mot Molde

Simen Wangberg (19) gjorde en god kamp for RBK. Trønderne sparte flere spillere i kampen mot Molde, og 19-åringen fikk derfor en sjelden plass i startoppstillingen.

Rasende Moldskred

Etter 60 minutter velger Nils Arne Eggen å bytte ut Morten Moldskred med Trond Olsen.

Moldskred har gjort en god kamp, og er tydelig frustrert over å bli tatt av banen. Spissen rister på hodet, nekter å se på trener Eggen og går rett i garderoben.

RBK-treneren blir stående som et spørsmålstegn på sidelinjen med armene ut etter Moldskreds oppførsel.

Kort tid etter kommer Olsen seg fri på Moldes venstreside. Innbytteren slår et farlig innlegg bak Molde-forsvaret. Der venter Steffen Iversen, som sklir ballen inn til 3-1, og trener Eggen angret nok ikke på byttet.

Morten Moldskred blir taklet av Vegard Forren

Morten Moldskred var rasende etter å ha blitt byttet ut. Her blir han taklet av Moldes Vegard Forren.

Rødt kort til Molde-kapteinen

Møtene mellom Rosenborg og Molde er kjent for høy temperatur, og det var ikke bare Moldskred som viste sitt sinne i rivaloppgjøret på Lerkendal.

Ti minutter før slutt klarer ikke Daniel Berg Hestad å holde hodet kaldt i en duell med Anthony Annan.

Liggende etter duellen stempler Molde-kapteinen ghaneseren på baksiden av kneet. Annan slår ut med armene og roper på dommeren. Da reiser Berg Hestad seg og dytter RBK-spilleren.

Dommer Svein Oddvar Moen gir kapteinen direkte rødt kort, og Molde må spille de siste minuttene av kampen med ti spillere.

– Jeg vet hvor mye denne kampen betyr for Daniel. Han var frustrert, men det er klart at han ikke skal pådra seg rødt kort uansett, sier Molde-trener Jonevret.

Med én mann mer kunne Rosenborg kontrollere kampen inn til seier 3-1, og sin 35. kamp på rad uten tap.