Fortsetter protest selv om RBK vinner

Klokken 18.00 kommer Sogndal på besøk på Lerkendal. Kjernen skal ha ett kvarters stillhet, men supporterklubben tar ikke lett på aksjonen.

Kjernen og Kjelsnes

Selv om Rosenborg vinner i dag, fortsetter Kjernen med kritikken mot ledelsen. Leder i Kjernen, Kenneth Kjelsnes innfelt.

Kjernen vil markere sin misnøye til RBK med å være helt stille de første 15 minuttene av eliteseriekampen mot Sogndal på Lerkendal.

– Det kommer til å merkes veldig godt at vi er stille. Vanligvis synger vi og heier, sier leder i Kjernen, Kenneth Kjelsnes, til NRK.no.

Glad i klubben, ikke ledelsen

Erik Hoftun

Kjernen mener Hoftun har gjort mange bomkjøp gjennom tiden i Rosenborg.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Kjelsnes og supporterklubben har vært motstander av Per Joar Hansen siden ansettelsen. I tillegg ønsker de at sportslig leder Erik Hoftun må gi seg som sportslig leder, siden Hoftun har hatt ansvaret for treneransettelsen og spillerlogistikken.

Selv om klubben demonstrerer, forteller Kjelsnes at det ikke er noe de tar lett på.

– Vårt hovedmål er å støtte laget. Vi er glad i klubben, men ikke ledelsen. Slik situasjonen er nå er vi forpliktet til å gjøre endringer, sier Kjelsnes.

Kjernen vurderer aksjonsformene hele tiden, og selv om Rosenborg vinner i dag, fortsetter de med kritikken mot ledelsen.

– Vi hadde planlagt en opptrapping uansett, så det endrer seg ikke om vi vinner eller taper. Det er mer langsiktig enn som så, sier Kjelsnes.

– Vi er bedre enn Sogndal

Kjelsnes mener det har vært en negativ utvikling i Rosenborg over lang tid, og at det er derfor de sikter seg inn på Hoftun.

– Han har gjort mange bomkjøp og brukt opp nesten alle Champions League pengene våre. Vi har vært kritisk til prosessen helt siden Hoftun og Hansen ble ansatt, det var for lettvint, sier supporteren.

Etter ett kvarters stillhet kommer Kjernen til å heie frem sitt lag slik de alltid pleier, og håper på seier mot klubben fra Sogndal.

– Vi vil fortsatt at Rosenborg skal ta gull, og vi vet at vi er bedre enn Sogndal, sier Kjelsnes.

Trener Per Joar Hansen har tatt ut disse 11 spillerne til å starte kampen mot Sogndal:

Hansen

Mikkelsen - Strandberg - Reginiussen - Dorsin

Mix - Selnæs - Jensen - Gamst Pedersen

Riski - Søderlund

Kampen starter klokken 18.00 på Lerkendal stadion