NRK Meny
Normal

Krever strengeste straff

Prosedyrene legges fram i rettssaken etter Overhalla-drapene i dag. Aktor legger ned påstand om 21 års fengsel.

Bahadir Mirzaolimov

Den tiltalte usbekeren

Foto: Tegning: Svein Roar Lindseth

I dag blir den femte dagen i retten. Tiltalte Bahadir Mirzaolimov viser at det har tatt på å være i retten denne uka, sier hans forsvarer Arve Opdahl.

- Han er veldig sliten nå. Han har vært veldig spent, og sovet lite, og hatt lange dager i retten. I tillegg er han blitt konfrontert med mange opplysninger som er problematisk for han å bli minnet om, sier Opdahl.

 

Påstand legges ned i dag

Når rettssaken etter dobbeldrapene i Overhalla starter opp igjen i Namdal Tingrett kl. 9 i dag, skal aktor og forsvarer legge frem sine prosedyrer. Aktor Jan Henrik Dahle har sagt at han vil legge ned en påstand om 21 års fengsel, som er lovens strengeste straff. Det har ikke kommet frem opplysninger som kan gi en mildere straff. Forsvarer Opdahl sier at han forholder seg til straffeutmålingen etter det som har vært tilfellet i tidligere saker, og er rettspraksisen i landet.

- Jeg forstår at mange vil si at det ikke finnes en streng nok straff til en som min klient, men jeg må forholde meg til de retningslinjer Høyesterett har trukket opp. Det finnes nyanser som også må anvendes i denne saken, sier Opdahl.

 

Krever strafferabatt

Selv om den drapstiltalte 27-åringen hevder at han ikke husker drap og mishandling av småjentene, krever han likevel å få tilståelsesrabatt. Det begrunnes med at han tidlig tilsto drapet på eks-kona og at han knyttet seg til det som etterpå skjedde med jentene, skriver Adresseavisen. Politiet slapp med det å lete etter en eventuell annen gjerningsperson.

Video fra Trøndelag

Lørdagens forestilling ved Kystens arv regnet nesten bort
Foto: Tom Modell Alte
Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal