Hopp til innhold

Blander seg ikke i Drømmehagen-strid

Kulturminister Anniken Huitfeldt griper ikke inn i striden om barneprogrammet «Drømmehagen» på NRK Super.

Drømmehagen

Barneprogrammet «Drømmehagen» har skapt voldsom debatt og blir nå tatt opp i Stortinget.

Foto: BBC

– Jeg tror det norske folk skal være veldig glade for at det ikke er vi på Stortinget som sitter og vedtar hva som skal sendes på NRK, sier kulturminister Anniken Huitfeldt til NRK.

Ved årsskiftet fjernet NRK Super det populære barneprogrammet «Drømmehagen» fra sitt vanlige tidspunkt klokken 17.30 til klokken 10.30 på formiddagen. Det skapte kraftige reaksjoner blant småbarnsforeldre over hele landet.

Taes opp i Stortinget

Nå har Fremskrittspartiet engasjert seg i saken fordi de mener at NRK svikter de minste barna.

– Jeg skjønner at NRK skal ha redaksjonell frihet og at de må bestemme sendeflatene sine, men når linsensbetalerne reagerer så sterkt som det de gjør, så synes jeg NRK bør ta det til seg og ta hensyn til dem, sier Ib Thomsen, stortingsrepresentant i Fremskrittspartiet til NRK.

Thomsen krever et svar fra kulturminister Anniken Huitfeld, men hun ønsker ikke å gripe inn i striden.

– Det er Kringkastingssjefen som har ansvar for den løpende programvirksomheten, og det vil være i strid med kringkastingsloven dersom jeg skal overprøve hans vurderinger om hvilke programmer som skal sendes på NRK, sier Huitfeldt.

21.000 på Facebook

Småbarnmor Elin Skjeltorp bor i Trondheim sammen med datteren Emma Alexandra (2). I forrige uke opprettet hun Facebook- gruppa «Gi oss Drømmehagen tilbake», og responsen har vært enorm. På to uker har gruppa fått over 21. 000 medlemmer.

-–Jeg er overrasket over at denne saken har blitt løftet helt opp til Stortinget, men det er jo et tegn på at demokratiet virker. Jeg synes det er positivt at et parti prøver å hjelpe oss med å bli hørt, sier hun.

Betyr det at du skal stemme Fremskrittspartiet ved neste Stortingsvalg?

– Det får bli en privatsak, sier hun hemmelighetsfullt.

Står fast ved beslutningen

Skjeltorp er oppgitt over at man må ta saken til høyeste hold for at NRK skal høre på seerne sine.

-–Jeg synes det er unødvendig at Stortinget må bruke tid på denne saken. De har langt viktigere ting å diskutere.

NRK Super står fast ved beslutningen, og forsvarer seg med at programmet trengte en pause.

– Jeg setter veldig stor pris på alt engasjementet, men vi i Super har valgt å flytte Drømmehagen til et litt tidligere tidspunkt på dagen. Dette er for å gjøre plass til et bredere tilbud for de små barna. Målgruppen for «Drømmehagen» har vært barn i alderen 2- 4 år og det kommer de nye programmene også til å ha, sier Nils Stokke, programredaktør i NRK Super til NRK.