Fikk ingen forvarsler

Verken den tidligere hybelvertinnen eller personalsjefen ved lakseslakteriet i Rørvik merket ingen forandring i Bahadir Mirzaolimovs oppførsel rett før drapet.

Hybelvertinnen Inger Marie Nordberg ga i dag et sympatisk bilde av den tidligere leieboeren som hun fikk god kontakt med da han bodde hos henne fra september i fjor.

Hun fikk god kontakt med Mirzaolimov og han fortalte blant annet at han hadde blitt torturert med elektriske støt og sigarettsneiper i fengselet.

Fengslet flere ganger

- Han sa han hadde gått inn og ut av fengsel i Usbekistan. Han fortalte at han var en ”prøvekanin” og at han ble slått. Dette fikk han mange traumatiske opplevelser av, sa Nordberg i sin vitneforklaring.

Hun spurte om han hadde fått psykiatrisk hjelp, men Mirzaolimov svart nei.

Tekstmeldinger

I helga før drapet sendte den drapstiltalte usbekeren en tekstmelding til Nordberg om mannen hennes.

- Her skrev han at han var glad i oss og savnet oss. Jeg stusset litt på hvorfor han skrev dette, og svarte ikke på det. Senere fikk jeg ikke flere medlinger av han, sier Nordberg.

Heller ikke Mirzaolimovs tidligere personalansvarlig ved lakseslakteriet i Rørvik, Jane Hellen Williksen, oppdaget at 27-åringens oppførsel endret seg i tida før drapene.

- Han fikk tilbud om fast jobb i februar, og fikk de beste skussmål fra arbeidsgiveren, sa Williksen i sin forklaring.