Bestefar vil ha sms

Ingen venter mer på julehilsener på mobil enn de over 60 år.

SMS til bestefar
Foto: Mari Wedø / NRK

En av to i Nord-Trøndelag sender i julen tekstmeldinger til venner og familie de vanligvis ikke har kontakt med. Enklest er det å nå frem til bestefar.

En fersk undersøkelse gjort av NetCom viser at ni av ti nordmenn over 60 år er like tilgjengelige på mobil i julen som resten av året. I alle yngre aldersgrupper er det færre som sier det samme.

- Kanskje er de eldre enda mer kontaktsøkende i høytiden, samtidig som mange venter på bildemeldinger og sms-hilsener fra barn og barnebarn. For mens vi andre er mer tilbøyelige til å legge fra oss telefonen i julen, sitter de eldre parat med mobilen i fanget. Så sett i gang og tekst, slik at bestefar får den meldingen han venter på, oppfordrer kommunikasjonsrådgiver Øyvind Vederhus i NetCom.

Tar opp tråden

46 prosent i Nord-Trøndelag sier at de i julen bruker mobilen til å kontakte venner og familie som har gått i glemmeboken. På landsbasis er tallet 41 prosent.

- Her er de yngste mest frempå. Hele to av tre under 30 år sier at de bruker mobilen til å sende julehilsen til folk de vanligvis ikke har kontakt med. Alle setter pris på å bli husket på, og vi synes det er supert at mobilen hjelper oss til å komme nærmere hverandre i julen, sier Vederhus.

Dropper julekortet

For mange er også tekstmeldingen den eneste julehilsenen som forlater hjemmet. Fire av ti i Nord-Trøndelag sier at de dropper julekortet til fordel for tekst og bildemeldinger. Dette er høyere enn landsgjennomsnittet.

- Vi spår et nytt rekordår for antall sendte julemeldinger, og kommer tilbake med ferske tall andre juledag. I år som tidligere kommer mobilnettet helt sikkert til å koke av meldingstrafikk i dagene rundt julaften, sier Vederhus.

NRK Trøndelag akkurat nå