NRK Meny
Normal

Åge blir musikal

Nå skal Fire pils og en pizza, Lys og Varme og alle de andre kjente låtene til Åge Aleksandersen danne bakteppet til en ny musikal.

Åge Aleksandersen og Arnulf Haga skal lage musikal

Åge Aleksandersen og Arnulf Haga sammen på pressekonferansen i Verdal på onsdag.

Foto: Bjørn Solli / NRK

Etter suksess-musikalen "Vinsjan på kaia" i samarbeid med D.D.E., håper Verdal teaterlag på en like god mottakelse når de nå skal sette opp musikalen "Levva Livet" sammen med Åge Aleksansersen.

Det er i samarbeid med teaterselskapet Innspæll og manusforfatter Arnulf Haga det nå skal skrives en ny norsk musikal med utgangspunkt i Åges låter.

Markedsansvarlig i Verdal teaterlag, Frode Haugmark, innrømmer at Åge har vært en personlig favoritt siden barndommen.

– Jeg hørte mye på det, og spilte sangene selv, Åge er jo noe alle generasjoner har vokst opp med, sier han.

– Litt knipen tidligere

Åge Aleksandersen forteller på en pressekonferanse i Verdal onsdag at han har fått lignende tilbud tidligere, men at han ikke har latt seg fenge av disse.

– Det hender jo at jeg får forespørsler om ting som dette, men jeg har vært litt knipen på dette tidligere, forteller Åge.

Aleksansersen forteller at tross litt skepsis i starten, likte han det Arnulf Haga kom med.

– Manuset tok en vending som var helt uventet for meg, på en positiv måte. Det åpnet øyne og ører for hva man kan få til med teater, sier han.

Mye å glede seg til

Arnulf Haga skal skrive musikalen "Levva livet".

Arnulf Haga skal skrive musikalen basert på Åge Aleksandersens musikk.

Foto: Bjørn Solli / NRK

– Vi ser frem til å samarbeide med Åge, og ble veldig glad da han var postitv til å jobbe med oss. Vi ser frem til et kjempeartig samarbeid fremover, og skape noe nytt sammen, smiler Haugmark.

Manusforfatter Arnuf Haga forteller at han ikke skal lage en musikal om Åge, men at han skaper fiktive personer ut fra musikken.

– Åge har ikke satt noen begrensinger til hvordan dette skal bli, og slik må det være hvis det skal bli bra, forteller Haga.

Premieren på musikalen er 28.desember 2016.