Sandbech opererte begge knærne: – Kjipt

Snøbrettkjører Ståle Sandbech (22) er ute i flere måneder etter at han måtte operere menisken i begge knærne - samtidig.

Ståle Sandbech etter dobbel kneoperasjon

SMILER: Ståle Sandbech smiler tross dobbel kneoperasjon. Her har han besøk av kompis og snøbrettkollega Torgeir Bergrem ved sykesenga.

Foto: Privat

Tirsdag denne uken la Ståle Sandbech seg under kniven for å operere ikke bare ett, men begge knærne samtidig.

– Det hadde jo klart vært enklere å ta ett av gangen, men jeg hadde ikke tid til det. Jeg har jo knapt tid til å ta ett, så det måtte bli sånn, forteller Sandbech med en liten latter.

I det høyre kneet fjernet han en bruskbit, som bare «svømte rundt», mens menisken i venstre kne nesten var røket tvers av. Sandbech er allerede hjemme, men må belage seg på opp til fire måneder med opptrening. Foreløpig sitter han i rullestol.

– Det er kjipt. Det verste er jo å sitte stille, jeg er jo ikke vant til det. Men jeg tror jeg egentlig har ganske godt av tre måneder vekk fra snø og hvilt kroppen litt. Det har jeg ikke gjort på 10 år, innrømmer 22-åringen.

X Games på hjemmebane gikk i vasken på grunn av nettopp kneproblemer, og sesongen måtte avbrytes.

– Jeg har prøvd å ignorere plagene, men i vinter sa kroppen ifra at det var nok og at jeg måtte fikse dette. Det ene kneet har jeg hatt problemer med i fem år, forklarer Sandbech.

Nå må sølvvinneren fra Sotsji-OL legge om sesongforberedelsene inn mot vinteren og OL-kvalifiseringen. I stedet blir det opptrening frem til comebacket han håper blir i Australia i september.

– Jeg får jo kjørt mindre nå frem til høsten, men dette måtte jo gjøres og da er det bedre å gjøre det nå enn at menisken sprekker like før vinteren og jeg mister hele sesongen. Jeg har hatt vondt en stund og ikke kunnet kjøre optimalt. Etter dette kan jeg forhåpentligvis «gønne» på og være gummistrikkmann igjen, sier Sandbech og flirer.

Siste nytt

 • Norsk turner til VM-finale

  Sofus Heggemsnes kvalifiserte seg til mangekampfinalen i VM i turn i Japan. Heggemsnes endte på en 19. plass i kvalifiseringen med en poengsum på 80,498.

  Herrenes mangekampfinale er på fredag.

  Team Tokyo OL 2020. Sofus Heggemsnes
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Avblåser nytt møte

  Torsdagens møte mellom hoppsjef Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbund blir ikke noe av.

  Det opplyser Bråthens advokat Marit Håvemoen til NTB. Bråthen bekrefter overfor NRK at han ikke skal i møte torsdag.

  Etter sist ukes drøftelsessamtaler var partene enige om et nytt møte torsdag for at Bråthen skulle få gi kommentarer til diverse dokumenter som i etterkant ble oversendt fra Norges Skiforbunds (NSF) advokater, forklarer Håvemoen.

  «Det er meldt tilbake til NSFs advokater at det ikke er nødvendig med et slikt møte, men at Bråthen vil inngi skriftlige kommentarer i løpet av uken», skriver Håvemoen i en SMS til NTB.

  Håvemoen opplyser også at det er gitt beskjed om at «Bråthen gjerne stiller i et møte senere hvis NSF ønsker det etter å ha gjennomgått den skriftlige tilbakemeldingen».

  Sist torsdag satt Bråthen i et 3,5 timer langt møte med skiforbundet og uttalte etterpå at han fikk snakket godt ut. Et drøftelsesmøte kan være første skritt på veien i en oppsigelsesprosess.

  – Vi vil forelegge resultatene av utredning og undersøkelser og forhold som kan utgjøre grunnlaget for å avslutte arbeidsforholdet med Clas Brede Bråthen, sa skiforbundets advokat Nina G. Sandnes til NTB før møtet sist uke.

  Hun har foreløpig ikke hatt anledning til å svare på NTBs henvendelser onsdag.

  Clas Brede Bråthen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Bruce ferdig i Newcastle

  Steve Bruce er ikke lenger hovedtrener for Newcastle.

  Det opplyser klubben i en pressemelding.

  Newcastle opplyser at avgjørelsen er tatt i fellesskap og at jakten på ny trener er iverksatt.

  Klubben ble sist uke kjøpt opp av det saudiarabiske oljefondet. Flere medier har meldt at de ønsker en mer merittert trener.

  Newcastle ligger på 18. plass etter åtte serierunder med kun tre poeng. Graeme Jones leder laget i helgens kamp mot Crystal Palace.

  FILE PHOTO: Pre Season Friendly - Hibernian v Newcastle United
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal