Sandbech opererte begge knærne: – Kjipt

Snøbrettkjører Ståle Sandbech (22) er ute i flere måneder etter at han måtte operere menisken i begge knærne - samtidig.

Ståle Sandbech etter dobbel kneoperasjon

SMILER: Ståle Sandbech smiler tross dobbel kneoperasjon. Her har han besøk av kompis og snøbrettkollega Torgeir Bergrem ved sykesenga.

Foto: Privat

Tirsdag denne uken la Ståle Sandbech seg under kniven for å operere ikke bare ett, men begge knærne samtidig.

– Det hadde jo klart vært enklere å ta ett av gangen, men jeg hadde ikke tid til det. Jeg har jo knapt tid til å ta ett, så det måtte bli sånn, forteller Sandbech med en liten latter.

I det høyre kneet fjernet han en bruskbit, som bare «svømte rundt», mens menisken i venstre kne nesten var røket tvers av. Sandbech er allerede hjemme, men må belage seg på opp til fire måneder med opptrening. Foreløpig sitter han i rullestol.

– Det er kjipt. Det verste er jo å sitte stille, jeg er jo ikke vant til det. Men jeg tror jeg egentlig har ganske godt av tre måneder vekk fra snø og hvilt kroppen litt. Det har jeg ikke gjort på 10 år, innrømmer 22-åringen.

X Games på hjemmebane gikk i vasken på grunn av nettopp kneproblemer, og sesongen måtte avbrytes.

– Jeg har prøvd å ignorere plagene, men i vinter sa kroppen ifra at det var nok og at jeg måtte fikse dette. Det ene kneet har jeg hatt problemer med i fem år, forklarer Sandbech.

Nå må sølvvinneren fra Sotsji-OL legge om sesongforberedelsene inn mot vinteren og OL-kvalifiseringen. I stedet blir det opptrening frem til comebacket han håper blir i Australia i september.

– Jeg får jo kjørt mindre nå frem til høsten, men dette måtte jo gjøres og da er det bedre å gjøre det nå enn at menisken sprekker like før vinteren og jeg mister hele sesongen. Jeg har hatt vondt en stund og ikke kunnet kjøre optimalt. Etter dette kan jeg forhåpentligvis «gønne» på og være gummistrikkmann igjen, sier Sandbech og flirer.

Siste nytt

 • Fortsatt koronafast i Alaska

  Thomas Wærner gikk til topps i verdens lengste hundesledeløp Iditarod 18. mars. Turen hjem blir mye mer omfattende og vanskelig enn han hadde sett for seg.

  Det som normalt blir gjort er at en person flyr til Alaska med fire hunder av gangen, ettersom det er maksimalt av hva ham får med seg på en flytur. Da de dro til Alaska var det fire forskjellige personer som fløy over med fire hunder hver på forskjellige dager. Nå er det to personer og 16 hunder igjen i Alaska.

  Thomas Wærner på vei inn til sjekkpunktet Unalakleet
  Foto: Loren Holmes / Loren Holmes
 • Bergen åpner idrettsanleggene

  Fire dager etter at Helsedirektoratet åpnet opp for organisert trening på idrettsanlegg, velger Bergen kommune å gjøre det samme.

  Onsdag åpnet Helsedirektoratet for at det igjen kan drives organisert trening, men innenfor de strenge smittevernrådene helsemyndighetene har gitt.

  Likevel valgte Bergen kommune å vente med å åpne opp for trening i små grupper for å få klarhet i hva direktoratet mente.

  Søndag åpnet kommunen utendørsanleggene for organisert trening. Det innebærer at den tildelte treningstiden igjen kan brukes av idrettslagene.

  Stengt fotballbane korona Møvig skole Kristiansand
  Foto: Thomas Sommerset / NRK
 • Hardt ut mot Premier League-toppene

  Wayne Rooney mener at Premier League kommer til å henge ut spillere etter diskusjonen rundt lønnskutt i kjølvannet av korona-pandemien.

  – Hvorfor er spillerne plutselig de store stygge ulvene? Premier Leagues offentliggjøring av deres ønske (om lønnskutt) legger bare mer press på spillerne og setter dem etter min mening i en umulig situasjon, skriver Rooney i sin spalte i avisen Sunday Times.

  Spillerforeningen ble bedt om å godta lønnskutt på 30 prosent, og nå skal det diskuteres videre mellom spillere og enkelte klubber. Det ventes å bli vanskelige samtaler som vil pågå inn i neste uke.

  Premier League har ikke rett til å beslutte lønnskutt for hele ligaen, og spillerne må gå med på det om det skal gjennomføres.

  Wayne Rooney og Odion Ighalo
  Foto: Rui Vieira / Rui Vieira

Sendeplan

Kl. Program Kanal