Sandbech opererte begge knærne: – Kjipt

Snøbrettkjører Ståle Sandbech (22) er ute i flere måneder etter at han måtte operere menisken i begge knærne - samtidig.

Ståle Sandbech etter dobbel kneoperasjon

SMILER: Ståle Sandbech smiler tross dobbel kneoperasjon. Her har han besøk av kompis og snøbrettkollega Torgeir Bergrem ved sykesenga.

Foto: Privat

Tirsdag denne uken la Ståle Sandbech seg under kniven for å operere ikke bare ett, men begge knærne samtidig.

– Det hadde jo klart vært enklere å ta ett av gangen, men jeg hadde ikke tid til det. Jeg har jo knapt tid til å ta ett, så det måtte bli sånn, forteller Sandbech med en liten latter.

I det høyre kneet fjernet han en bruskbit, som bare «svømte rundt», mens menisken i venstre kne nesten var røket tvers av. Sandbech er allerede hjemme, men må belage seg på opp til fire måneder med opptrening. Foreløpig sitter han i rullestol.

– Det er kjipt. Det verste er jo å sitte stille, jeg er jo ikke vant til det. Men jeg tror jeg egentlig har ganske godt av tre måneder vekk fra snø og hvilt kroppen litt. Det har jeg ikke gjort på 10 år, innrømmer 22-åringen.

X Games på hjemmebane gikk i vasken på grunn av nettopp kneproblemer, og sesongen måtte avbrytes.

– Jeg har prøvd å ignorere plagene, men i vinter sa kroppen ifra at det var nok og at jeg måtte fikse dette. Det ene kneet har jeg hatt problemer med i fem år, forklarer Sandbech.

Nå må sølvvinneren fra Sotsji-OL legge om sesongforberedelsene inn mot vinteren og OL-kvalifiseringen. I stedet blir det opptrening frem til comebacket han håper blir i Australia i september.

– Jeg får jo kjørt mindre nå frem til høsten, men dette måtte jo gjøres og da er det bedre å gjøre det nå enn at menisken sprekker like før vinteren og jeg mister hele sesongen. Jeg har hatt vondt en stund og ikke kunnet kjøre optimalt. Etter dette kan jeg forhåpentligvis «gønne» på og være gummistrikkmann igjen, sier Sandbech og flirer.

Siste nytt

 • Nordtveit-tap i Fulham-debuten

  Håvard Nordtveit debuterte for Fulham mot gamleklubben West Ham, men tapte til slutt 3-1. Ryan Babel gav Fulham leiinga, men Chicharito, Issa Diop og Michail Antonio snudde kampen.

  Nordtveit spela heile kampen, og fekk kneet på ballen som gav West Ham utlikning, men klarte ikkje å hindre scoring.

  I den andre kampen fredag scora Gerard Deloufeu tre og Troy Deeney to då Watford banka Cardiff 5-1.

  Håvard Nordtveit
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
 • Semenya-høring avsluttet

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) avsluttet fredag en ukelang høring i saken Caster Semenya har anlagt mot Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF). En avgjørelse vil bli fattet senest 26. mars. Spørsmålet til behandling er om kvinnelige utøvere som i likhet med Semenya har naturlig høyt testosteronnivå skal være nødt til å bruke hormonnedsettende medisin for å få lov til å konkurrere som kvinne i eliteidrett.

  Caster Semenya i CAS
  Foto: Laurent Gillieron / AP
 • Arboine klar for Sarpsborg 08

  Pablo Arboine er klar for Sarpsborg 08, melder klubben på sine hjemmesider. Den 20 år gamle midtstopperen, som også kan spille som back, debuterte nylig for Costa Ricas landslag. Han ankom Sarpsborgs treningsleir i spanske Marbella fredag.

  Pablo Arboine
  Foto: Ezequiel Becerra / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal