Sandbech opererte begge knærne: – Kjipt

Snøbrettkjører Ståle Sandbech (22) er ute i flere måneder etter at han måtte operere menisken i begge knærne - samtidig.

Ståle Sandbech etter dobbel kneoperasjon

SMILER: Ståle Sandbech smiler tross dobbel kneoperasjon. Her har han besøk av kompis og snøbrettkollega Torgeir Bergrem ved sykesenga.

Foto: Privat

Tirsdag denne uken la Ståle Sandbech seg under kniven for å operere ikke bare ett, men begge knærne samtidig.

– Det hadde jo klart vært enklere å ta ett av gangen, men jeg hadde ikke tid til det. Jeg har jo knapt tid til å ta ett, så det måtte bli sånn, forteller Sandbech med en liten latter.

I det høyre kneet fjernet han en bruskbit, som bare «svømte rundt», mens menisken i venstre kne nesten var røket tvers av. Sandbech er allerede hjemme, men må belage seg på opp til fire måneder med opptrening. Foreløpig sitter han i rullestol.

– Det er kjipt. Det verste er jo å sitte stille, jeg er jo ikke vant til det. Men jeg tror jeg egentlig har ganske godt av tre måneder vekk fra snø og hvilt kroppen litt. Det har jeg ikke gjort på 10 år, innrømmer 22-åringen.

X Games på hjemmebane gikk i vasken på grunn av nettopp kneproblemer, og sesongen måtte avbrytes.

– Jeg har prøvd å ignorere plagene, men i vinter sa kroppen ifra at det var nok og at jeg måtte fikse dette. Det ene kneet har jeg hatt problemer med i fem år, forklarer Sandbech.

Nå må sølvvinneren fra Sotsji-OL legge om sesongforberedelsene inn mot vinteren og OL-kvalifiseringen. I stedet blir det opptrening frem til comebacket han håper blir i Australia i september.

– Jeg får jo kjørt mindre nå frem til høsten, men dette måtte jo gjøres og da er det bedre å gjøre det nå enn at menisken sprekker like før vinteren og jeg mister hele sesongen. Jeg har hatt vondt en stund og ikke kunnet kjøre optimalt. Etter dette kan jeg forhåpentligvis «gønne» på og være gummistrikkmann igjen, sier Sandbech og flirer.

Siste nytt

 • Berge-straffe sjokkerte Liverpool

  Sander Berge scora på straffe og gav Sheffield United leiinga mot Liverpool på Anfield.

  Men Roberto Firminio utlikna like før pause, og Diogo Jota sette inn 2-1 midt i andre omgang.

  Berge spela heile kampen og fekk eit gult kort på slutten.

  (Video med løyve frå TV 2)

 • Brann framleis i trøbbel

  Heller ikkje i heimekampen mot Stabæk makta Brann å vinne. Det enda 1-1, etter at Oliver Edvardsen gav Stabøk leiinga, og Kristoffer Barmen utlikna.

  Det er sjuande kampen på rad utan siger for Brann, som ligg på plassen rett over kvalikplassen.

  I august slo Brann Stabæk 2-0 borte, den einaste sigeren sidan Kåre Ingebrugtsen overtok som trenar.

  Kåre Ingebrigtsen
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Singh senket Start

  Med et skudd fra rundt 16 meter scoret Harmeet Singh kampens eneste mål etter 52 minutter da Sandefjord slo Start 1-0 i en eliteseriekamp i fotball i Kristiansand lørdag kveld.

  Sing-scoring for Sandefjord
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal