Hopp til innhold

Visjon Norge-programleder tror ikke på koronabeskyttelse fra Gud mot betaling

Astri Weber Gellein Laurendz, som ledet den omstridte TV-sendingen fra Visjon Norge, mener det ikke går an å beskytte seg mot koronavirus ved å gi penger til TV-kanalen.

Visjon Norge har sending der de gir Guds koronabeskyttelse mot betaling.

Astri Weber Gellein Laurendz avsluttet programmet hvor predikant Dionny Baez ba om penger, og samtidig hevdet at dette ga beskyttelse mot koronaviruset.

Foto: Skjermdump

Programlederen fra Grimstad har ikke svart på henvendelser fra NRK, men på spørsmål fra Grimstad adressetidende, om hun tror man kan kjøpe seg fri fra sykdom med penger, sier hun dette:

– Nei, jeg tror ikke på det. Jeg tror ikke på at man kan gi penger mot beskyttelse fra Gud.

Det var Vårt Land som først omtalte TV-programmet som i ettertid har vakt harme hos flere.

Under sendingen oppfordres seerne til å donere 2020 kroner, slik at Gud kan beskytte deres barn fra koronaviruset.

«Hvis du gir til mitt rike skal jeg ta gnageren, koronaviruset, som er imot dine barn», sa predikanten Dionny Baez under torsdagens program Studio Direkte på Visjon Norge.

Laster Twitter-innhold

Tror ikke på pengegaver mot sykdom

På spørsmål fra lokalavisa om hva hun tenker om å be om penger i bytte mot koronabeskyttelse fra Gud, sier Gellein Laurendz dette:

– Jeg tenker at det er bare Jesus Kristus som kan beskytte oss mot alt vondt, enten koronavirus eller annet vondt her i verden.

Hun svarer videre:

– Min oppfatning er at man ikke overhode kan betale seg verken fri eller slippe unna noe leit her på jorden med penger.

Norsk dokumentar. Han tilbyr frelse, helbredelse og suksess. Den som ber, skal få. Og den som gir, får enda mer. Jan Hanvold leder TV Visjon Norge. Kanalen har de siste årene hatt enorme gaveinntekter, fra givere som er overbevist om at tv-pastoren handler på oppdrag fra Gud.

Norsk dokumentar. Han tilbyr frelse, helbredelse og suksess. Den som ber, skal få. Og den som gir, får enda mer. Jan Hanvold leder TV Visjon Norge. Kanalen har de siste årene hatt enorme gaveinntekter, fra givere som er overbevist om at tv-pastoren handler på oppdrag fra Gud.

Ble bedt om å avslutte sendingen

Mot slutten av sendingen, etter at det er samlet inn 130 800 kroner, kan man se at Astri Weber Gellein Laurendz kommer inn i TV-ruta, og avslutter seansen med predikant Dionny Baez.

– Takk, dette er helt fantastisk. Se på tavla hva dere har gitt i kveld. Gud velsigne dere, sier hun til seerene.

Til Grimstad adressetidende sier Gellein Laurendz at hun som programleder fikk spørsmål underveis om å avslutte sendingen.

– Det var derfor jeg som programleder og TV-vert kom inn på slutten av sendingen. Jeg takket da alle som hadde fulgt programmet, jeg sa masse godt om Jesus, jeg sa Gud velsigne dere til seerne, sier Gellein Laurendz til avisa.

Astri Weber Gellein Laurendz er programleder i Visjon Norge.

Astri Weber Gellein Laurendz fra Grimstad er en kjent person i frikirkelige miljøer. Hun er også TV-vert i Visjon Norge. Bilde fra TV Visjon Norge

Foto: Skjermdump

– Ren bibelsk lære

TV-pastor, og grunnlegger av Visjon Norge, Jan Hanvold, har ikke besvart NRKs henvendelser. Men på lørdag skrev han dette på sin Facebook-side:

«Om folk hadde hørt på alt hva Dionny Baez talte om. Så var det ren bibelsk lære. Men når en velger å ta ut ting av sammenhengen, blir alt forvridd.»

Til Vårt Land utdyper Hanvold hva han mener.

– Jeg vil alltid ha problemer med ting som blir tatt ut av sammenheng. Ting kan høres sprøtt ut når man tar en setning her og en setning der, og hvis man er kritisk innstilt vil man alltid finne noe man synes er negativt, sier Hanvold til avisa.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

NRK Sørlandet
Spiller nå
Her stjeler beveren ved 00:41
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 23 1,57 kr
Dyrest kl. 00 1,97 kr

Strømkostnader nå

Med strømstøtte

  • Steke pizza 0,4 kr 25 min.
  • Dusje 4 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,5 kr En vask
  • Varmeovn 1 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Okt 2022 – okt 2023
    + 8,5 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2023
    + 5,5 %