Grimstadmann vil bygge konteiner-hybler

Slik skal framtidas offshore-gjestearbeidere bo, ifølge byggingeniør Kristoffer Sørstrønen (26) fra Grimstad. Gründeren vil gjøre konteinere til trendy hybelbygg. – Disse gutta kommer til å lykkes, mener Innovasjon Norge.

Gründer vil bygge hybelbygg

STÅLSIKKERT: Å bo i shippingkonteinere er ikke nytt. Men norske gründere frir til studenter og offshorebransje med design og tekniske løsninger.

Foto: Prosjekt-tegning

– Vi er ferdige på skolen. Nå skal vi ta dette videre. Vi skal drive med konteinerboliger på heltid, sier grimstadmannen Kristoffer Sørstrønen.

Sammen med studiekameraten Magnus Ødegård Meisal startet han hybelkonseptet MyBox.

Og mens ingeniørvitnemålet fortsatt er ganske så ferskt, er gründerne allerede i forhandlinger om pendlerboliger for et større oljeselskap i Rogaland.

Skryt i USA

Det hele startet som en studentoppgave på Universitetet i Stavanger. Seks shippingkonteinere, omgjort til hybler, ble åpnet i Stavanger i fjor.

Siden den gang har Innovasjon Norge og en ekstern investor kommet på banen.

Forrige uke ble de norske konteinerhusene presentert i det amerikanske forretningstidsskriftet The Forbes.

Kristoffer Sørstrønen

OPTIMIST: – Det er klart Sørlandet er interessant for oss, både innen offshore-bransje og studenthybler, sier grimstadmannen Kristoffer Sørstrønen.

Foto: Eirik Gjesdal

Bo i en shippingkonteiner? Ideen er ikke ny, fastslår tidsskriftet, og skriver at nordmennene har tatt design, isolasjon og innredning et steg videre. Moderne kjøkken og flislagt bad.

Nettstedet mener norske MyBox «kan løse den amerikanske studenthybel-krisen».

Studenter og pendlere

– Vi synes det er spennende også med markeder utenfor Norge. Vi har begynt å se litt på dette nå, sier Sørstrønen, som røper at gründerne nærmer seg sin første kommersielle avtale i Norge.

Stikkord: Et større oljeselskap i Stavanger-området. Rimelige pendlerboliger. Opptil 80 enheter.

Kontainerhybelbygg

HYBLER: Ideen kom da ingeniørstudentene ville løse boligmangel for andre studenter.

Les også:

– Vi har jobba mot oljebransjen i det siste, i tillegg til studentboliger. Flere selskaper er interesserte i en boligløsning for arbeidere som bor på stedet kortere tid, sier Sørstrønen.

Ifølge 26-åringen er en avtale innen rekkevidde.

– De tekniske løsningene er godkjent helt til topps. Nå ser vi etter tomter i Stavanger-området.

– Hvor stor er sjansen for å lykkes?

– Den er stor. Vi har med en sterk kjøper som vil leie ut til oljebransjen. Det kan bli realisert innen kort tid, sier gründeren, som varsler at offshore-klyngen på Sørlandet også står høyt på lista.

– 95 prosents sjanse

MyBox har fått etablerertilskudd fra Innovasjon Norge. Direktør i Innovasjon Norge Rogaland, Marit Karlsen Brandal, gir Sørstrønen og kompanjongen gode muligheter for å lykkes.

– Dette er gründertypene vi alltid leter etter. Unge, modige og med drivkraft. De tør å tenke stort og utover landegrenser, uten å være urealistiske, sier Innovasjon Norge-direktøren.

– Jeg anslår de har 95 prosents sjanse for å lykkes.

Hun bekrefter at boliger i konteinere ikke er nytt i seg selv.

– Innovasjonen trenger ikke alltid være så stor. Dette prosjektet bringer verden ett skritt i den retningen mange vil, innenfor en produkttype som er svært etterspurt, sier Karlsen Brandal.

Framatids boform for studenter.

INNENDØRS: Se NRKs reportasje om hybel-gründerne.