Venner av Daisy: – Det er en stor lettelse

Familie, venner og bygdefolk finner trøst i at en person nå er pågrepet etter at franske Daisy May Tran (28) ble funnet død i juni.

Nicklas Kildal

Nicklas Kildal var på festen som endte med en tragedie 2. juni. Han sier det har vært tungt for omgangskretsen når ingen har meldt seg.

Foto: Siv Kristin Sællmann / NRK

– Det har vært en lang sommer, og dette har gått ut over oss alle. Det er godt at det endelig skjer noe, sier Nicklas Kildal. Han er en del av miljøet rundt gården Viking Village, der Daisy May Tran var på fest natta hun døde.

NRK møter Kildal på åstedet, der vennene har laget et minnested for venninna. Også eier av heiegården, Patrick Kanerva, er glad en person nå er pågrepet og sikta:

– Det er en stor lettelse for alle. Det kjennes som om ti kilo er borte. Jeg er kjempeglad.

Daisy May Tran
Foto: Privat

Dødsfallet har vært et mysterium i den lille bygda i Hægebostad i Vest-Agder.

I fire måneder har pårørende vært uten svar. I dag kom endelig nyheten de har ventet på, at en mann er pågrepet og siktet.

– Til helga skal vi samles på gården for å markere nyheten som kom i dag, sier Kanerva.

Den sikta er i 20-årene, og skal være fra nærområdet etter det NRK vet. Tran ble funnet død på en avsideliggende og smal grusvei i Hægebostad i Vest-Agder.

I overkant av 80 personer har vært inne til avhør hos politiet, som har forsøkt å finne ut hvem som kjørte på Tran og hennes litauiske venninne, som ble hardt skadet.

Gjerningspersonen stakk fra stedet, ifølge politiet. Han er sikta for promillekjøring, og for å ha forlatt dem i hjelpeløs tilstand.

Viking Village i Snartemo

«VIKING VILLAGE»: Daisy og venninna var med på en dugnad til festivalen The Bivrost Gathering som skulle arrangeres helga etter.

Foto: Kari Jeppestøl Arntzen / NRK

Techno-miljø

Tran var en del av et techno-miljø i Stavanger, der hun hadde bodd i litt over ett år. Kameraten til Tran, Erik Eriksson, kjent som DJ Friendly, sier:

– Vi føler både lettelse og alle andre følelser som finnes.

Dj Friendly Erik Erikson

Kameraten til Tran, Erik Eriksson, kjent som DJ Friendly.

Foto: Glen Karlsen

Også i Hægebostad har det vært tungt for lokalbefolkningen å ikke vite. Det sier Katja Regevik, som driver Tingvatn fornminnepark:

– Vi er flere som krysser fingrene for at saken nå får en oppklaring.

Ordfører Margrethe Handeland sier det har vært en belastende sak for den lille bygda på rundt 1600 innbyggere:

– Det vi er opptatt av er at det skal komme en oppklaring i saken, og vi tolker det som at dette nå skjer. Jeg har opplevd at folk snakker om at vi må få en løsning på saken, men har hørt lite rykter om enkeltpersoner.

Moren til Tran skrev i sommer et brev til gjerningspersonen der hun tryglet vedkommende om å stå fram.

«...Jeg ber på mine knær. Gi deg til kjenne. Gå til politiet og fortell om ulykken. Godta hjelp og bær ikke på denne grusomme hemmeligheten alene et helt liv.»

Familien til Daisy May Tran er fra Saint-Lézer. Hun hadde bodd og jobbet ett år i Stavanger før hun ble funnet død i Snartemo.

Blomster etter mulig bildrap i Snartemo
Foto: Kari Jeppestøl Arntzen / NRK