Hopp til innhold

Ultra-supportere jobber dugnad for å slippe straff

Ultras 1905 har blitt enige med Start om jobbe dugnad for å få slippe straff. Nå monterer de stoler for å slippe utestenging fra kamper.

Fotballpøbler

Slik så det ut på tribunen i Idrettsparken i Mandal under 3. divisjonskampen mellom MK og Start 2.

Foto: Espen Sand/Lindesnes

Start møtte onsdag supportergrupperingen Ultras 1905 i forbindelse med at Start utestengte en rekke supportere for bråk under en kamp i 3. divisjon mot MK.

Etter samtaler kom partene frem til at sanksjonene mot Ultras 1905 endres.

Resultatet er at grupperingen tar ansvar for å demontere og montere et stort antall stoler på Sparebanken Sør Arena, istedenfor at enkeltpersoner utestenges fra kampene.

Roy Emanuelsen

Pressesjef Roy Emanuelsen i Start er fornøyd med onsdagens møte.

Foto: Ikstart

– Det er en stor jobb. Vi er en liten klubb med mange arbeidsoppgaver. Vi spurte om hjelp og det fikk vi, sier arrangementssjef mediesjef i Start, Roy Emanuelsen til NRK.no.

Ultras ønsket og samlet «veksle inn» de enkeltstående utestengelsene i en stor sanksjon. Dermed må hele gjengen i aksjon på Sør Arena.

Rent teknisk skal feltet på Sør Arena hvor det står Umbro i stoler, skiftes ut slik at det står Start.

En kamp utestengelse

På tross av jobben på Sør Arena, må alle involverte i Ultas også stå over en kamp. Mange har stått over en kamp allerede, og de resterende må stå over første kamp i 2016-sesongen.

Sør Arena

Her på Sør Arena skal gjengen fra Ultras 1905 montere og demontere stoler.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Emanuelsen er fornøyd med onsdagens møte.

– De har et veldig engasjement for Start, og de har hatt lyst å ta straffen sammen. Det synes vi var greit denne gangen. Vi fikk en god prat med dem, sier han.

Han legger til at dette ikke er noen fast ordning for pøbelstreker.

– Vi vil jo ikke at dette skal skje igjen, og at supportere forventer at de bare kan skru sammen noen seter å slippe unna med det, sier Emanuelsen.

God stemning

I etterkant av urolighetene i Mandal som førte til utestengelsen av flere av medlemmene i Ultras, har grupperingen gått ut og sagt at Start ikke ønsker kontakt med dem.

Når partene nå møttes onsdag, var det Start som tok initiativ til møte.

– Vi har aldri hatt noe imot å møte Ultras, og vi opplevde onsdagens møte som veldig positivt, sier mediesjef Emanuelsen.

Han sier stemningen mellom Start og Ultras 1905 er god.

– Det er en fin gjeng, som innser at det gikk ut av proporsjoner i Mandal. De vil gjøre opp for seg både i Mandal og overfor Start, sier Emanuelsen.