NRK Meny
Normal

Stolt og sårbar Marte Wulff

Både «stormannsgalskap» og «sårbarhet» er ord hun bruker når hun snakker om plata si. På SørlandsScenen onsdag forteller Marte Wulff om hvorfor hun endte med et helt symfoniorkester på innspillingen.

Marte Wullf

Plateklare Marte Wulff sier dette prosjektet er en drøm som går i oppfyllelse.

Foto: Julia Naglestad

Når Marte Wulff gir ut sin fjerde soloplate har hun hele Kristiansand Symfoniorkester i ryggen.

– Det er en drøm jag har hatt lenge, forteller Marte.

Marte Wulff

Marte Wulff gir ut plate med symfoniorkester i ryggen.

Foto: Julia Naglestad

– Jeg tror det ambisiøse eller stormannsgale, om du vil, kom etter at jeg fikk barn. Jeg følte at det måtte skje noe – og det som skjedde var at jeg slang ut ideen om å spille inn plate med et helt symfoniorkester, forteller hun.

Drøm ble virkelighet

– Jeg er ekspert på å komme med forslag og ideer og teste dem ut på andre. Og da noen svarte at «er det ikke bare å spørre, hvis du har så lyst til å ha et orkester med på plata di?», så spurte jeg, og musikerne var med. Og resultatet overgår fantasien min, smiler en fornøyd Marte Wulff. – Musikalsk sett er denne plata blitt alt jeg har drømt om!

Forrige lørdag var Marte Wulff gjest hos Anne Lindmo på NRK1. Der framførte hun «Finne deg igjen» og Lindmo beskrev sangen som "årets fineste sang om den store vanskelige kjærligheten". – Det var den låten som gjorde at jeg fikk lov til å være gjest der, forklarer Marte. Det er veldig deilig når noen tar til seg en sang på denne måten og ønsker å bringe den videre til andre.

Se TV-innslag:

Marte Wulff hos Lindmo

Den vanskelige kjærligheten

Og den store, vanskelige kjærligheten er temaet i mange av tekstene til artisten fra Kristiansand.

– Det har skjedd mye i livet mitt de siste årene, sier Marte og sangene handler om det. Bruddet med sin danske ektemann, rastløshet, anger og lengsel er blitt til tekster som hun beskriver som forskning i seg selv.

– Selv om det er mye Marte i tekstene mine, har jeg fått tilbakemeldinger på at andre også kjenner seg igjen i det jeg skriver om. Og da føles det meningsfullt, sier Wulff.

Marte Wulff har kalt plata «Utlengsel».

– Det med å lengte til et annet sted begynte allerede i «de tøffe tenårene» i Kristiansand, sier Marte.

– Jeg følte stedet ble for lite og flyttet til Oslo, men lengtet etter familien i Kristiansand. Og da jeg flyttet til København ble det plutselig tre steder å dele seg mellom, fortsetter hun.

– Jeg har en lengsel som alltid ligger der, og den er en slags drivkraft for valgene jeg tar i livet, forklarer Marte Wulff. Hun valgte å flytte tilbake til Oslo.

Sårbar og stolt

– Det skjedde noe da jeg gikk over til å skrive tekster på norsk, forklarer Marte.

– Da ble det naturlig for meg å være mer direkte i det jeg skrev. Jeg elsker å skrive og jeg må ærlig innrømme at jeg bruker meg selv som utgangspunkt. Jeg har fått mye respons i form av ros og gode ord og det varmer. Jeg føler meg veldig sårbar med denne plateutgivelsen og samtidig veldig stolt, sier Marte Wulff som står for både tekster og musikk på plata.

Og i torsdagens Musikksnakk i Sørlandssendinga er det Marte Wulffs plate «Utlengsel» som skal vurderes, og plasseres på anmelderskalaen fra en til ti.

Når Kilden teater- og konserthus i Kristiansand innvier sitt splitter nye lydstudio, er Marte Wulff den første artisten som får spille inn plate. Vi var med på aller første innspillingsdag.