Hopp til innhold

Politiet: –Vet ennå ikke hvem den døde kvinnen er

En kvinne er omkommet og en annen kvinne alvorlig skadet etter en ulykke på Snartemo i Vest-Agder søndag morgen. Politiet er usikre på hvordan ulykken skjedde, og vet søndag kveld ennå ikke hvem den døde er.

Ulykke med ATV Hægebostad

Ulykken skal ha skjedd på en privat grusvei på Snartemo i Vest-Agder tidlig søndag morgen.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Politiet meldte fra om hendelsen klokken 5.50 søndag morgen. Etter at nødetatene kom til stedet, ble det klart at det dreide seg om en alvorlig ulykke.

– En person er bekreftet død på stedet og en annen person, er alvorlig skadet og fløyet til sykehus, sier operasjonsleder Audun Eide i Agder politidistrikt til NRK.

Omstendighetene rundt ulykken som skjedde i den lille bygda Snartemo i Hægebostad kommune i Vest-Agder er ikke kjent ennå.

I første omgang gikk det ut en Twittermelding om at det var en ulykke med en ATV.

I en pressemelding klokken 09.50 opplyser politiet at de verken kan avkrefte eller bekrefte dette.

– Hendelsen fremstår som en ulykke, men vi er altså ikke sikre på at det har vært ATV-kjøring som har ført til den alvorlige hendelsen, sier politiadvokat Henrik Hegdahl i Agder Politidistrikt.

Ulykke Hægebostad

Krimteknikere jobber nå på stedet hvor en kvinne ble funnet omkommet og en annen alvorlig skadet tidlig søndag morgen.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Søndag kveld opplyser politiet at de ønsker å avhøre den skadede kvinnen, men hun har foreløpig ikke vært i stand til det.

Jourhavende jurist Cecilie Pedersen Hille i Agder politidistrikt sier til NRK at det neppe vil skje noen avklaring rundt den dødes identitet før tidligst mandag.

Usikker på ATV-ens rolle

Det var en kvinne med utenlandsk statsborgerskap som omkom i ulykken. Pårørende er foreløpig ikke varslet.

Kvinnen som er alvorlig skadet har også utenlandsk statsborgerskap, opplyser politiet. De vil foreløpig verken oppgi alder på kvinnene eller hvilket land de kommer fra.

– Per nå er hendelsesforløpet litt uklart. Vi har både krimteknikere og flere politipatruljer på stedet som avhører folk som har vært i området. På denne måten forsøker vi å få klarhet i hva som har skjedd, sier Hegdahl.

Han opplyser at politiet nå er i kontakt med kvinnenes ambassader for å varsle pårørende.

Ulykke Snartemo

Kom raskt til stedet

Politiet jobber på stedet med å ta avhør. Også politiets krimteknikere gjør undersøkelser.

– Vi jobber bredt både taktisk og teknisk med å få klarhet i hva som har skjedd. Vi har nå flere inne til avhør som har vært i nærheten. Noe mer kan vi ikke si på nåværende tidspunkt, sier Hegdahl.

Operasjonsleder Audun Eide opplyste tidligere i dag om at det sto et kjøretøy, en ATV og en henger på stedet. Politiet er usikre på i hvilken grad disse kjøretøyene er involvert i ulykken.

Ingen vitner til hendelsen

Det skal ikke ha vært andre vitner til hendelsen, men politiet opplyser at de snakker med personer på en hytte i nærheten.

Tilstanden til kvinnen som ble skadet skal ikke være livstruende, ifølge politiet.