Hopp til innhold

Foreløpig obduksjonsrapport er klar: – Trolig «hit and run»

Politiets teori om at en utenlandsk kvinne ble påkjørt og drept, er styrket etter at den foreløpige obduksjonsrapporten er klar. Sjåføren stakk fra stedet, tror politiet.

Snartemo

Politiet har sperret av et større område, og foretok tirsdag undersøkelser. En gjerningsperson kjørte trolig ned og drepte en kvinne på denne veien i Snartemo i Vest-Agder søndag. En annen kvinne ble funnet hardt skadet.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

En utenlandsk kvinne ble funnet død, og en annen hardt skadet på en grusvei i den lille bygda Snartemo i Hægebostad kommune i Vest-Agder søndag morgen.

– At en gjerningsperson har stukket fra stedet var vår hovedteori også før obduksjonsrapporten, men teorien er styrket nå, sier politiadvokat Hellek Rue.

Hendelsen ble først meldt som en ATV-ulykke, siden en slik sto parkert like ved kvinnene. Nå jakter politiet en gjerningsperson som trolig kjørte på kvinnene, og stakk.

Politiet fikk den foreløpige obduksjonsrapporten mandag kveld:

– Det er usikkert om vi går ut med opplysninger fra rapporten av hensyn til videre vitneavhør og etterforskning, sier Rue.

– Ingen gjerningsperson har meldt seg, og foreløpig er ingen mistenkt eller siktet i saken.

Hellek Rue

Politiadvokat Hellek Rue sier de ikke har noen med status som siktet eller mistenkt.

Foto: Liv Eva Welhaven Løchen / NRK

Har tatt inn flere biler

– Vi har tatt inn to-tre biler fra området der kvinnene ble funnet, og undersøker disse, sier Rue.

NRK har fått tips fra flere kilder om at politiet leter etter en spesiell bil. Kjøretøyene som nå er beslaglagt, skal undersøkes i forhold til om de også ha blitt truffet av denne.

– Bilene har stått parkert ulike steder i området der kvinnene ble funnet. En gjerningsperson kan ha vært borti andre biler.

Kvinnene hadde vært på fest på en avsidesliggende gård i bygda, der det skal ha blitt avholdt dugnad i forbindelse med en forestående festival. Stedet blir brukt av et internasjonalt, alternativt miljø.

Ulykke Hægebostad
Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Kvinnen er identifisert

Den avdøde kvinnen er nå formelt identifisert, men politiet vil likevel ikke gå ut med opplysninger om hvem hun er.

– Vi har kontakta de pårørende, men vi er ikke helt sikre på at alle har fått beskjed, sier Rue.

Politiet har gjennomført en rekke avhør, og har fått inn flere tips etter at det ble etterlyst.

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som har vært i området Urestadveien i tidsrommet 00:00-06:00, natt til søndag 2. juni.

Ulykke Snartemo