Hopp til innhold

#nrksommer rundet 50 000 bilder

Med hashtagen #nrksommer ville Egil Aslak Hagerup og resten av sosiale medier-redaksjonen i NRK lage tidenes norske sommeralbum. – Et større feriealbum med så mange fine bilder har jeg ikke sett før, sier han.

Egil Aslak Hagerup

Sosiale medier-rådgiver i NRK, Egil Aslak Hagerup.

Foto: Eirik Sivertsen / NRK

I forbindelse med prosjektet «Sommerbåten minutt for minutt» gikk NRKs sosiale medier-redaksjon ut med et hårete mål tidligere i år.

– Bli med oss og lag hele sommernorges feriealbum, het det i en artikkel skrevet 10. mai i år.

Nå mener redaksjonen de er godt på vei. I går rundet hashtagen #nrksommer 50 000 bilder. I skrivende stund ligger det 51 732 bilder under tagen på Instagram.

Har dere lykkes med å lage hele Norges feriealbum?

– Ja, definitivt! Vi har jo fått inn over 50 000 bilder fra hele landet nå, og fått se både hverdag og ferie fra fjell og fjord. Det finnes sikkert enkeltpersoner som tar mer enn 50 000 bilder på ferien sin, men jeg tror variasjonen er en del bedre i dette albumet, sier sosiale medier-rådgiver Egil Aslak Hagerup.

Vil ha 100 000

Sommerprosjektet som fortsatt pågår er det første store sosiale medier-prosjektet til NRK, forteller Hagerup. I forkant av prosjektet visste man derfor ikke hvor mange bilder man skulle forvente.

Derfor er det fortsatt et stykke igjen til Hagerup når sitt personlige mål.

– Når vi har fått inn så mange bilder allerede, hadde det jo vært artig om vi fikk inn 100 000 før båten kommer tilbake til Oslo i august.

Natur- og fotbilder

Hvilke bilder får dere mest av?

– Mye natur og mange føtter. Men veldig mye forskjellig, egentlig. Vi får også inn mye bilder knyttet til temaene vi lanserer. I går var det kyssing, da fikk vi inn mye koselig.

Hvordan #nrksommer fungerer kan du lese mer om i en sak NRK Beta skrev tidligere denne sommeren. Men i korte trekk går det ut på å ta et bilde med Instagram, og legge på hashtagen #nrksommer.

Mange har fått sosiale medier-opplæring

Det kan være verdt å merke seg at bildene ikke blir lagret av NRK. Hvis man sletter et bilde fra profil sin på Instagram, forsvinner det også fra internettsiden.

– Skal man gjøre noe lignende neste sommer?

– Det ga definitivt mersmak, men til neste år kan jo Instagram plutselig være utdatert. Men vi har mange fra rundt om i NRK på besøk for å lære om sosiale medier på dette prosjektet. Mange har fått opplæring i disse nye mediene helt fra grunnen av, og har løpt ut herfra som nyfrelste sosiale medier-brukere.

Denne åpenheten gjør også at redaksjonen får inn noen bilder som må sensureres.

– Det er særdeles lite som blir moderert. Folk har rett og slett veldig god smak!

Notabene: Ikke alle bildene kommer ut på internettsiden, derfor er det et avvik i antallet bilder på internettsiden. Noen bilder blitt moderert bort og noen blir slettet av brukerne selv. Dette, i tillegg til at systemet ikke er helt perfekt, gjør at noen ikke får bildene sine ut på NRKs internettside.