Hopp til innhold

4000 demonstrerte i Stavanger sentrum

4000 lærere demonstrerte onsdag kveld i Stavanger sentrum for å si hva de mener om KS. Torsdag trappes streiken opp.

Lærerdemonstrasjon i Stavanger.

Tusenvis av lærere viser onsdag kveld hva de mener om KS sitt forslag om ny arbeidsavtale.

– Det at 4000 lærere står på torget i Stavanger i oppstarten av skoleåret, viser at vi har vilje til å stå på lenge, sier leder i Utdanningsforbundet i Rogaland, Gunn Reidun Tednes Aaserød.

Lærere fra hele Rogaland vra onsdag ettermiddag på plass på Torget i Stavanger sentrum for å markere sin motstand mot KS sitt forslag om nye arbeidsavtale. Utdanningsforbudet hevder at 4000 lærere har møtt opp.

– Føler vi står sammen

Demonstrasjonen skjer dagen før streiken trappes opp. I morgen vil totalt 1100 lærere være i streik i Rogaland. Ellers har streiken i dag vart i 50 dager.

– Jeg synes det er fantastisk å se så mange lærere som står samlet i kampen mot KS, sier lærer Anders Kårstad.

– Hjelper det at dere er så mange?

– Ja, da føler vi at vi står sammen, rett og slett, sier han.

Lærerne skal gå i tog, og det skal være appeller fra sentralstyremedlem og nasjonal streikeleder, Kolbjørg Ødegaard, og fylkesleder Tednes Aaserød.

Det at Ødegaard er til steder og ikke i møter i Oslo, er et tegn på at partene står langt fra hverandre, ifølge Tednes Aaserød. Likevel skal partene møtes til sonderinger på torsdag, melder NTB.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Christine Sagen Helgø

Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø var også på plass.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø (H) var blant dem som var på plass for å heie lærerne fram. Sagen Helgø og resten av flertallspartiene i Stavanger har i et opprop bedt KS om å gi seg i konflikten.