Hopp til innhold

Stenger Facebook etter mobbing

Skole nekter elevene tilgang til nettsamfunn.

Illustrasjonsbilde: Facebook

Forsand skule vil forhindre at elever mobber hverandre og lærere i skoletiden, og stenger tilgangen til flere nettsamfunn.

Foto: Colourbox.no

Både ordføreren og Forsand skule har i desember fått urovekkende meldinger fra foreldre og andre voksne om mobbing på diverse nettsteder.

Nå tar kommunen og skolen grep, og stenger tilgangen til nettsamfunnene Facebook og Nettby fra skolens maskiner.

Skolen har elever fra første til tiende trinn.

Utleverer seg selv

- Vi ser også uvettig utlevering av seg selv og andre på nett. Konsekvensene av mobbing og utlevering i digitale medier er ofte ikke åpenbare for alle.

- I tillegg er dette straffbart, og kan få alvorlege følger for de ansvarlige, sier Forsand-ordfører Ole Tom Guse til Strandbuen.

- Elevene får ofte hakeslipp når de får vite hva norsk lov sier. Det er ikke ofte det blir snakket om hva det kan føre til å ikke ha plettfri vandel. Dette kan skape problemer for framtidige jobb- og visumsøknader, sier ordføreren.

Gir foreldre råd

Både lærere og elever ved skolen har blitt mobbet på nett, skriver avisen.

Elevene kan fortsatt bruke nettsammfunnene utenfor skoletiden.

Rektor ved skolen, Hilde Folkvord Juul, har sammen med Guse sendt ut brev til alle foreldrene ved skolen. I brevet gir de råd om hvordan foreldre bør nærme seg barna og problemene knyttet til mobbing på internett.

- Vi oppfordrer voksne til å interessere seg for hvordan ungdommer bruker nettet og mobilen. De får være for mye alene på dette området, sier Guse.