NRK Meny
Normal

Sondre Furseth Dale er gravlagt

Sondre Furseth Dale (17) ble offer for massakren på Utøya. I dag ble han gravlagt.

Video 55223657-5928-43c3-9749-c515fd1706e7.jpg

Sondre Furseth Dale ble i dag bisatt i Vår Frelsers Kirke i Haugesund.

Sondre Furseth Dale

Sondre Furseth Dale.

Foto: Privat

17 år gamle Sondre Furseth Dale ble i dag gravlagt i Haugesund.

Han mistet livet under terrorangrepet mot AUF på Utøya 22. juli.

Gravferden startet klokken 12 i dag i Vår Frelsers Kirke.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland representerte regjeringen i gravferden til, og holdt tale for de fremmøtte.

Kjære alle, som i likhet med Sondre tror på fellesskapet, på gleden, på musikken, på den positive deltagelsen i samfunnet.

Sondre er død. Han var på Utøya for å delta i et politisk og sosialt fellesskap, for å gi av seg selv, sitt engasjement, sin musikk, sine tanker, for å lytte og lære, for å være enda mer nysgjerrig på kunnskap.

Og så ble han et offer for en forskrudd manns holdninger og handlinger. Savnet og smerten kommer til å være der, men dere har hverandre.

Tora Aasland

– Lett å bli glad i

Også Haugesunds ordfører Petter Steen, Laila Thorsen fra Haugesund Arbeiderparti og Espen Myklebust fra Haugaland AUF holdt taler under seremonien. Prest var Tor Egil Eriksen.

– Sondre var den snilleste, ærligste, koseligste personen jeg noen gang har møtt. Sondre var alltid smilende og positiv. Han var en mann som hadde mye å si. Han var en tankefull person som kunne bidra med synspunkt og løsninger. han gjorde aldri noe halvveis. Sondre var en person som det var lett å bli glad i, sa Espen Myklebust.

– En historie som vi husker godt fra Sondre som viser litt hvem han var var da vi var på foredrag med Jonas Gard Støre på høgskolen. Sondre reiste seg opp og stilte masse spørsmål til Støre om fiskeoppdrett. Sondre var sykelig opptatt av fiskeoppdrett, og vi brukte å kalle han for aqua-man. Han klarte å stille Støre til veggs. Partisekretærene prøvde å signalisere at han måtte slutte, for Støre hadde ikke sjangs, fortalte Myklebust videre.

Profilert ungdom

Sondre Furseth Dale var en profilert ungdom i Haugesund. Han spilte i tre rockeband og markerte seg som en dedikert ungdomspolitiker i AUF.

– Sondre hadde et stort nettverk gjennom musikkmiljøet og fra politikken. Han beskrives som en kunnskapsrik og engasjert gutt som gikk 100 prosent inn for alt han var interessert i, skriver AUF i en pressemelding.