NRK Meny
Normal

Agnes' søsken var i bibelgruppas bønner

Agnes Archival aner ikke hvordan det har gått med verken søsteren eller broren sin. I dag ba hun og andre filippinske kvinner i Stavanger for folket i hjemlandet.

Agnes Archival har nære familiemedlemmer på Filippinene. Søndag ba hun og venninnene i bibelgruppen i Stavanger for folket i hjemlandet.

VIDEO: Annenhver søndag møtes de filippinske kvinnene til bibelgruppe. Denne søndagen var hjemlandet i bønnene deres.

Agnes Archival

Agnes Archival.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

– Jeg prøvde å ringe i dag, mange ganger. Men jeg fikk ikke svar, sier Agnes Archival.

Hun har bodd i Norge i åtte år, mens søsteren på Leyte og broren på Samar fremdeles bor i landet hun ble født i. Å ikke få tak i dem, er hardt, fordi 12.000 mennesker fryktes omkommet etter at tyfonen Haiyans traff Filippinene.

Annenhver søndag møtes hun, Jaqueline Edvartsen og de andre i bibelgruppa i Stavanger. Denne dagen var folket i hjemlandet i bønnene deres. Især Archivals to søsken.

– Den verste tyfonen noensinne

– Vi ber for dem som er rammet. Våre tanker er hos dem, sier Edvartsen.

Hun har sett mye på TV de siste døgnene.

– Det er trist. Mange som blir intervjuet på TV viser sorg. Jeg så en som sa at dette er den verste og største tyfonen som har truffet Filippinene, sier Edvartsen, som også leder den filippinske foreningen i Rogaland.

– Mange er husløse, har ikke noe sted å bo, har ikke vann, og ikke elektrisitet. De har ris, men ikke noe å koke den med, sier hun.

Forening skal samle inn penger

Hun synes det er vanskelig å være så langt borte når folk i hjemlandet trenger hjelp. Nå vil hun samle inn penger gjennom foreningen. Nettsamfunnet Facebook skal spre informasjonen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jacqueline Edvartsen

Jacqueline Edvartsen er leder for den filippinske foreningen i Rogaland. Hun synes det er vondt å se TV-innslag fra hjemlandet.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

– Vi gjør vårt beste, slik at folk i alle fall vet hvordan de kan sende hjelp, hvis de vil hjelpe. Jeg tror andre filippinske grupper vil gjøre det samme, sier hun.

Snakker vanligvis hver dag

I bibelgruppa er Agnes Archival den eneste som ikke har kommet i kontakt med sine nærmeste. Hun synes det er vanskelig å holde motet oppe.

– Jeg tenker negativt. Jeg er bekymret. I dag morges gråt jeg. Jeg har veldig lyst til å få vite om de har det bra eller ikke, sier hun.

Om de er i live, frykter hun de har det svært vanskelig.

– Jeg er veldig glad i dem. Vi har alltid kontakt, hver dag. Nå håper jeg de har det bra, at de har mat og klær, og det de trenger, sier hun.