NRK Meny
Normal

Rogaland samlet inn mest til TV-aksjonen

Nærmere 28 millioner kroner til TV-aksjonen kom fra Rogaland.

Bøsser 2014

Folket i Rogaland var gavmilde. Nærmere 28 millioner kroner kom inn fra fylket.

Foto: Eirin Margrethe Fidje / NRK

– Dette er helt fantastisk, sier Tone Therese Paulsen, fylkesaksjonsleder i Rogaland.

Den helt nøyaktige summen til årets TV-aksjon «Vann forandrer alt» er på 27.695.381, 04. Totalt har nordmenn samlet inn imponerende 234 millioner kroner.

Stavanger og Sandnes ble beste storbyer i Norge med imponerende 64,51 og 58,72 pr innbygger. Videre ble Utsira og Bokn beste kommuner (på første og tredje plass), og innsamlings-rekorder ble satt over hele fylket.

– Jeg er så glad og takknemlig for alle som har gått med bøsse i dag, næringslivet som har hatt ringedugnader, foreninger og organisasjoner, skoler, kirker og menigheter som har bidratt til et fantastisk rekord resultat for TV-aksjonen og Kirkens Nødhjelp, sier Paulsen.

En million mennesker skal få rent vann

Nå skal Kirkens Nødhjelp starte arbeidet med å skaffe varig tilgang til vann for over en million mennesker. Pengene fordeles på åtte land.

– Dette er helt eventyrlig. Jeg er både stolt og ydmyk over all støtten vi har fått. Vi gleder oss til å sette igang arbeidet med å skaffe varig tilgang til rent vann for over en million mennesker, sier Anne-Marie Helland, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp.

Tusenvis i aksjon

Nesten 6000 bøssebærere har banket på de fleste dørene i Rogaland.

- Årets aksjon har engasjert mange. Rogalendinger trosset regnet i helga og ble med for å gi mennesker varig tilgang på rent vann. I år var det mange som rett og slett meldte seg på for sent til å få gå med bøsser, sier Paulsen.