Prostituerte bortvist fra sentrum

Syv prostituerte ble gitt pålegg om å forlate sentrum etter melding om bråk på Strandkaien.

Prostitusjon

Flere beboere i Gamle Stavanger har den siste tiden blitt utsatt for pågående prostituerte som vil selge sex.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Syv prostituerte ble natt til lørdag bortvist fra Stavanger sentrum etter melding om bråk.

Politiet har i lengre tid hatt problemer med aggressivitet innad i prostitusjonsmiljøet ved Nedre Strandgate, og også ovenfor forbipasserende og naboer.

Lite effektivt med bortvisning

Også virkemiddelet bortvisning har blitt brukt flere ganger tidligere, men i følge Kristian Johansen, etterforskningsleder ved Stavanger politistasjon har det ikke ønsket effekt.

– Da må vi se på nye metoder, som for eksempel besøksforbud i sentrum i en periode. Slike ting må vi se på, og komme nærmere tilbake til senere, sier han.

Ytterligere tre prostituerte ble satt i arrest natt til lørdag med hjemmel i utlendingsloven etter uklarheter rundt identifikasjon og oppholdstillatelse. Alle de involverte er fra Nigeria.

Naboer klager

Flere beboere i Gamle Stavanger har den siste tiden blitt utsatt for pågående prostituerte som vil selge sex.

Les også: Plages av prostituerte

Politiet i Stavanger vurderer nå å innføre besøksforbud for prostituerte i sentrum av byen.

– Det er en del av de som bor i området rundt Nedre Strandgate som har tatt kontakt med politiet fordi de føler seg forulempet av pågående prostituerte, sa Johansen.

Det har den siste tiden vært flere voldsepisoder blant de prostituerte fra Nigeria, og flere av dem har også meldt hverandre til politiet.

Sloss om markedsområder

Politiet har også tidligere i januar mottatt flere klager på prostituerte som drev aggressiv markedsføring i området ved Strandkaien i Stavanger. To kvinner ble angrepet med slag og spark av andre prostituerte, og ble brakt til legevakten.

Les også: - Tar seg inn på området til de etablerte